Paasvuurbouwers Dijkhoek weer van start

BORCULO – Vanaf 6 februari aanstaande starten de paasvuurbouwers van de ‘Stichting Paasvuurbouwers Dijkhoek’ met de eerste voorbereidingen voor het paasvuur 2016. De paasvuurbouwers maken zich weer op voor een mooi groot paasvuur en een geweldig feestweekend. Eerst zullen de paasvuurbouwers beginnen met het maken van bossen van de takken. Enkele weken voor Pasen starten de bouwers vervolgens met het stapelen van de takkenbossen. Om alles in goede banen te leiden en controle te kunnen uitvoeren op de aanvoer van het hout is het terrein achter Buitencentrum Kerkemeijer afgezet met bouwhekken. Vanaf zaterdag 6 februari kan men uitsluitend elke zaterdag tussen 10.00 uur en 15.30 uur en op de woensdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur terecht op het terrein achter Kerkemeijer om hout aan te leveren.  Nadrukkelijk wijst de organisatie erop dat dit niet op andere dagen kan.

Zaterdag 19 maart is de laatste inzamelingsdag. Hierna zal een aanvang worden gemaakt met de daadwerkelijke opbouw van het paasvuur.  Uitsluitend snoeihout en dennen zonder wortels kunnen worden aangeleverd. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het paasvuur zal zondag 27 maart (1e paasdag) om 20.45 uur worden ontstoken. Alle belangstellenden zijn welkom om het enorme vuur te komen bekijken. De toegang naar het paasvuur is gratis. De ontwikkelingen en het laatste nieuws omtrent het paasvuur zijn te volgen via  @pvbDijkhoek.

Feestprogramma: Net als voorgaande edities is er ook ruim aandacht besteed aan een mooi muzikaal programma voor jong en oud. Voor de zaterdagavond staan twee acts geprogrammeerd.De Pianoco’s (met Jacko Zieverink) zullen (classic) rock combineren met Nederlandstalige nummers. DJ Christo (Disco Kings) zal hedendaagse muziek combineren met dance classics.  Uiteraard wordt de zaal weer mooi aangekleed.Kortom een veelzijdigheid aan muziek met een prachtige ambiance. Het programma begint om 21.00 uur en de entree bedraagt slechts € 5,-.

De zondagavond, het traditionele paasfeest, starten we met een kinderfeest voor alle kinderen van de basisscholen. Vanaf 19:00 zijn ze met hun ouders, opa’s en oma’s van harte uitgenodigd in het voorcafé voor een spetterend pre-party paasvuurfeestje. Om 20:30 lopen we vervolgens samen naar het paasvuur om het vuur te ontsteken. Als het paasvuur brand, zijn de kinderen en ouders/verzorgers nog van harte welkom in het voorcafé waar tot 22:30 nog een gezellig feestje gebouwd kan worden. Voor de oudere jeugd begint vanaf 21:00 de party in de hardstyle schuur met medewerking van DJ Lars en in de live zaal staat de band Hike 2.0. Na 22:30 zal DJ Skepers in het feestcafé op zijn eigen wijze erop los knappen. Kaarten kosten in de voorverkoop € 6,- en aan de kassa € 8,- Het programma voor de basisschoolkinderen is gratis te bezoeken. Kortom: het gezelligste en meest veelzijdige paasvuur van de Achterhoek.

Maandag: Line Dance Festival De voorverkoop voor het Paasvuurfeest zal begin maart starten. Meer informatie over het feestprogramma is te vinden op de site www.kerkemeijer.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven