Twee dagen grote dierenbende in Neede

NEEDE – De Spilbroekhal in Neede wordt in het derde weekend van januari (zaterdag 23 en zondag 24 januari) weer omgetoverd in een waar kleindierenpaleis. Want dan houdt de NPV-Neede haar jaarlijkse kleindierententoonstelling (sporthal ’t Spilbroek, Bleekenweg 14, te Neede). U kunt dan weer genieten van allerlei dieren zoals kippen, eenden, duiven, cavia’s en konijnen van groot tot klein. U kunt de dieren bekijken maar er zijn ook dieren te koop. De dieren komen vanuit geheel Overijssel en Gelderland. Donderdagmorgen 21 januari wordt vanaf 6 uur met de inrichting van de sporthal begonnen. Eerst wordt er een afdekvloer gelegd waarna de kooien geplaatst worden. Vervolgens wordt er stro, hooi of krullen in de kooien gedaan en worden de water- en voerbakjes geplaatst. Vanaf 19 uur worden de dieren door de eigenaars gebracht. Vrijdag 22 januari worden de dieren door landelijk erkende keurmeesters beoordeeld. Wanneer ’s middags de mooiste dieren in elke categorie bepaald zijn, worden de eigenaren van die dieren uitgenodigd voor de officiële opening op zaterdagmorgen 23 januari.

De officiële opening van de Spilbroekshow 2016 en de uitreiking van de hoofdereprijzen wordt gedaan door Henk de Boer uit Brummen, voorzitter van Kleindierliefhebbers Gelderland. Voor de jonge bezoekers organiseert de NPV een kleurwedstrijd waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Ook kunnen de kinderen zondags geschminkt worden.

Harry Ligtenbarg uit Neede demonstreert het bewerken en schilderen van hout (pyrografie) en Appie Pasman uit Ruurlo het ambacht stoelmatten. Kwekerij De Hofmaat heeft weer een fraaie tuin in de sporthal aangelegd. De NPV-Neede nodigt u van harte uit om onze show te bezoeken. De openingstijden zijn zaterdag 23 januari van 10 tot 21 uur en zondag 24 januari van 10 tot 17 uur.

De entree is EUR 2,50 per persoon en kinderen tot en met 12 jaar hebben onder geleide gratis toegang. Leden en donateurs hebben eveneens vrije toegang.

 

Zondagavond wordt de sporthal weer ontruimd en schoon opgeleverd.

Het bestuur is zeer content dat ze bij het organiseren van deze tentoonstelling geholpen wordt door circa 80 vrijwilligers, zowel leden als niet leden

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven