Zondag opent de ”Kookloods” in Ruurlo

image1 (1)RUURLO – Zondag 31 januari openen Ruurloërs Nynke Dolphijn (39) en Rob Dolphijn  (43) de deuren van ‘de Kookloods’ aan de Ventersteeg 7. Daarmee brengen zwager en schoonzus hun passies bijeen: gastheerschap en gastronomie. Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen geïnteresseerden een kijkje komen nemen.  Met de Kookloods willen de twee een, voor Ruurlo, nieuw concept op poten zetten: kook-, bak- en barbecueworkshops geven aan tal van doelgroepen. Nynke, toe aan een nieuwe uitdaging, speelde al langer met het idee haar liefde te delen door kooklessen te organiseren voor kinderen en senioren. Haar ervaring bij onder andere hotel restaurant Avenarius komt haar daarbij goed van pas. Tegelijkertijd had Rob, eigenaar van dinercafé De Naober, alle benodigdheden daarvoor in opslag in de oude schildersloods op het industrieterrein. ‘En zo werden één en één twee’, aldus Rob. ‘De Kookloods’ was geboren.

‘De schildersloods moest natuurlijk worden verbouwd en dat is in de afgelopen tijd gebeurd. Er zijn meerdere kookeilanden en sanitair geplaatst en alles is voorzien van een eigentijdse industriële look’, vertelt Rob. De Kookloods biedt eens per maand een originele themaworkshop aan waarop iedereen zich kan inschrijven. Denk aan exotische thema’s als Tais of Marokkaanse gerechten, maar ook aan de oer-Hollandse balkenbrij. Rob en Nynke willen echter niet voorbij gaan aan de traditioneel Franse keuken. ‘Het maken van een goede paté of Hollandaise-saus mag niet ontbreken in het aanbod,’ aldus de twee.

Daarnaast wordt het mogelijk bij ‘de Kookloods’ vrijgezellenfeesten, teambuildings of kinderfeestjes te houden. Het biedt ruimte aan veertig personen en vergaderen is een optie. ‘Het aanbod van workshops kan enorm variëren, afhankelijk van wat de gast wil. Van taarten bakken tot whisky/wijnproeven,’ zegt Nynke. Rob en Nynke hopen in de toekomst misschien zelfs vaste klandizie te verwelkomen in hun loods. ‘Ik stel me voor hoe bijvoorbeeld groepen culinair geïnteresseerde mensen regelmatig kooklessen komen volgen. Is het niet voor het lekkere eten, dan wel voor de sociale contacten,’ aldus een goedlachse Rob Dolphijn.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven