Bargkapel gaat weer flink frühschoppen

RUURLO – Op 6 maart zal het jaarlijkse Frühschoppen, georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Bargkapel weer plaats vinden bij De Keizerskroon aan de Dorpsstraat 15 te Ruurlo. De Bargkapel heeft dit jaar het Lochemse orkest Vinočanka uitgenodigd om dit weer tot een succes te maken. Deze zes-mans formatie heeft zich toegelegd op het spelen van Tsjechische muziek, af en toe aangevuld met zang. De kapel heeft een specifieke samenstelling, vooral omdat ze geen houtblazers heeft. De bezetting is identiek aan die van het bekende Sestka van de Tsjechische componist Josef Konečný. Ook worden er veel nummers van hem gespeeld omdat deze zeer geschikt zijn voor een kleine bezetting.

De Bargkapel zal nummers uit het Böhmische/Egerländer repertoire ten gehore brengen, met af en toe een uitstapje naar een ander genre blaasmuziek. Er zal dus blaasmuziek te horen zijn met veel afwisseling, een ieder vindt hiertussen wel iets moois!

Het jaarlijkse Frühschoppen belooft weer een fantastisch muzikaal festijn te worden onder het motto “Egerländer und Mährische Blasmusik vom feinsten”.

Aanvang is om 11.30 uur, de zaal is open vanaf 10.30 uur. Kaarten zijn te bestellen bij Riet Welgraven tel: 0575 – 526425 of bij Gerrit Lievestro tel: 0573 – 441478 of via het mailadres [email protected]. Wees op tijd, want vol is echt vol!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven