Berkellanders spelen in ‘Ciske de Rat’

Ciske_Groep_03BERKELLAND – De musical Ciske de Rat die op 11, 12 en 13 maart wordt opgevoerd in Theater De Hanzehof in Zutphen raakt ook de gemeente Berkelland. Vier Berkellanders spelen mee bij de ´s Gravenstad Musical Vereniging Zutphen in deze originele Joop van den Ende-versie. Samen met zo’n 60 andere spelers, kinderen en orkestleden brengen zij het meeslepende verhaal in twee avondvoorstellingen en een matineevoorstelling. Henk Kornelissen (erelid), zijn vrouw Ans (40 jaar lid), Sietze Planting (2 jaar lid) en Hieke Meutstege (debutant) uit Berkelland treden op in deze grootse musical. Voor hen geldt, net als voor de andere spelers, dat Ciske gerekend mag worden tot een grote productie. Het verhaal van het straatschoffie Ciske uit de Jordaan, die zonder liefde van zijn moeder tot het uiterste gedreven wordt, is alom bekend. In de musical lopen twee verhaallijnen van de jonge Ciske en de volwassen Cis, als soldaat tijdens de mobilisatie in 1939, naast elkaar.

Vanuit de volwassen Cis kijken we terug op zijn jeugd en op ingenieuze wijze zijn de scènes van toen en nu door elkaar geweven. Hoogtepunten, dieptepunten, humor en emoties wisselen elkaar in hoog tempo af, zonder aan de ontroering van het verhaal afbreuk te doen.

Het muziek- en zangfestijn met de sfeer van de Jordaan met al haar sores, de prachtige liedjes met ensemble en getalenteerde solisten is een aanrader voor het hele gezin. Regie: Madelon Kwak; muzikale begeleiding : Floor Lanz; dirigent: Rudolf Heise. Kaarten zijn te bestellen via www.hanzehof.nl.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven