Boemerang erg blij met samenwerking

Jongens B1EIBERGEN – Na enkele jaren nagenoeg zonder een jongensafdeling te hebben gefunctioneerd, is dit jaar met Havoc uit Haaksbergen en Boemerang uit Eibergen een vruchtbare samenwerking tot stand gekomen. Angela Lansink: ”Je ziet dat als er eenmaal een team staat dit toch wel een zuigende werking heeft op vriendjes en schoolgenoten.” Sinds september speelt in de NeVoBo competitie Oost een jongens B team onder de naam Boemerang-Havoc of Havoc-Boemerang B1. Gestart met ongeveer 10 jongens groeide dit tot het einde van het jaar uit tot zo’n 15 jongens waarbij het leeftijdsverschil toch wel erg groot werd. Er is daarom in het nieuwe jaar gestart met een 2e jongens team in de C klasse. Daar spelen nu 7 à 8 jongens en er lopen op de gezamenlijke training op dinsdag nu 19 jongens te ballen.

Hoe deze samenwerking verder gaat verlopen, al dan niet in combinatie/samenspraak met andere verenigingen uit de buurt is nog niet helder en verder ook een zaak voor de besturen van die verenigingen. Er gloort een beetje hoop voor de herenvolleybal in de oost Achterhoek/zuid Twente. De jongens B en C worden getraind door 4 trainers van Havoc en Boemerang. Op de dinsdag- en donderdagavond van 18.00 – 19.30 uur in de Pickerhal in Eibergen. Dat dit heen en weer rijden betekent voor m.n. de ouders uit Haaksbergen is een feit, maar met een onderling rijschema gaat dat prima met dank namens de jongens aan de ouders.

Boemerang was en is een technisch plan aan het schrijven voor de meisjes. Eén van de jongenstrainers zal dit vertalen naar jongens volleybal. Er wordt momenteel hard gewerkt aan de verbetering van de technische en tactische vaardigheden van de jongens. Dat gaat gesmeerd.

Beide jongens teams hebben op zaterdag 30 januari in Eibergen gespeeld (spelen op zaterdag) en duidelijk gewonnen. Boemerang en Havoc hopen dat mede door de prettige samenwerking op meerdere niveaus er weer een grotere groep jongens en mannen de volleybalsport (opnieuw) gaan omarmen.

Dit is ook hoorbaar in de sporthal op zaterdag door het lagere stemvolume dat de jongens/heren meebrengen.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven