Concert met muziek uit 17e en 18e eeuw

ZWILLBROCK – Het Ensemble ‘The Great Charm’ geeft op zondag 21 februari om 16.30 uur in de Barokkerk St. Franciscus (48691 Vreden – Zwillbrock 9) een concert
met muziek uit de 17e en 18e eeuw. Er spelen Gudrun Herb, blokfluit en traverso; Baldrick Deerenberg, blokfluiten; Piet van Steenbergen, viola da gamba en Marie-Ange Boost, clavecimbel. Het thema van het concert is “parels van de barokmuziek” met werken van J.S. Bach, Ceuleers, Corelli, Couperin, De Machy en Pachelbel.

De 4e triosonate voor orgel van J.S. Bach wordt gespeeld in een prachtige instrumentatie met blokfluit in G, traverso en basso continuo. Johann Pachelbel, componist van de beroemde canon voor strijkers, is vertegenwoordigd met een prachtige triosonate. De Belgische componist Willem Ceuleers heeft voor dit ensemble een heel bijzondere suite in de Franse barokstijl geschreven. Veel van de beroemde Concerti grossi van Corelli zijn al in de 18e eeuw voor fluiten, cello en basso continuo bewerkt, omdat zij zeer geliefd waren. Hier gaat het om het beroemde Concerto grosso op. 6 nr. 8.

De musici hebben zich allen zowel solistisch als in kamermuziekensembles onderscheiden (o.a. Huelgas Ensemble (Paul van Nevel), Collegium Vocale Gent (Philippe Herreweghe), Nederlandse Bach Vereniging, e.a. ). De entree is vrij. Er wordt gevraagd om een vrijwillige bijdrage. www.thegreatcharm.com.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven