Folkloremiddag 14 februari in Ruurlo

RUURLO – Al sinds de gemeentes Ruurlo, Borculo, Neede en Eibergen zijn samengevoegd tot een nieuwe gemeente Berkelland, wordt er een gezamenlijke folkloremiddag georganiseerd. Dit jaar zal deze Berkelland Folkloremiddag plaatsvinden op 14 februari a.s. in de Keizerskroon te Ruurlo. Op deze middag zullen alle folkloristische dansgroepen uit onze gemeente zich aan het publiek presenteren met hun dansen en daarbij een stuk folklore uitdragen. Elk van de verenigingen geeft hieraan een eigen invulling. De deelnemende groepen zijn: de Achterhookse Folkloredansers uit Ruurlo, de Diekhookse Klumpkes uit Borculo, de Lebbenbruggedansers uit Borculo en de Plaggenmeijers uit Rekken.

Naast de traditionele dansen en voordrachten hebben we als speciale gasten de Iesselschotsers & de Jonge Leu uit Steenderen uitgenodigd. Deze groep brengt ons met hun programma Back to the 50’s. De dansen die deze groep danst zijn uit de jaren 1920 t/m 1950 van de vorige eeuw, zoals de La Raspa, de Bosa Nova, de Twist, de Lambeth Walk, de Jitterbug (voorloper van de hedendaagse Jive) en wordt muzikaal begeleidt door accordeon, fluit, klarinet en trompet.

Ook is er gelegenheid om samen een dansje te wagen. De organisatie is in handen van de Achterhookse Folkloredansers uit Ruurlo. Aanvang van deze middag is om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur en de toegang is gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven