Het Ruysdael kwartet in het Kulturhus

Ruysdael_2_grootRUURLO – Het vermaarde Ruysdael kwartet speelt op 21 februari in de grote zaal van het Kulturhus in Ruurlo. Het concert begint om 15 uur. Het Ruysdael Kwartet is genoemd naar de zeventiende eeuwse schilder. Jacob van Ruysdael. Zoals Van Ruysdael zijn indrukwekkende landschappen en dramatische luchtpartijen schilderde met een rijk kleurenpalet, zo ‘schildert’ het strijkkwartet door middel van intens samenspel een genuanceerd klankpalet. Het Ruysdael Kwartet wordt in 1996 opgericht door studenten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De leden worden gecoacht door de violist Benzion Shamir, primarius van het Daniël Kwartet. Daarnaast volgen ze lessen bij het Amadeus Quartet, Hagen Quartet en Quatuor Mosaïques. Binnen enkele jaren wist het jonge Ruysdael Kwartet zijn naam te vestigen in binnen- en buitenland en behaalde vele mooie prijzen, waaronder in 2006 de Anton Kersjes prijs.

Het kwartet wordt regelmatig uitgenodigd voor concerten, festivals en masterclasses. De vier musici – Joris van Rijn, viool, Emi Ohi Resnick, viool, Gijs Kramer, viool en Jeroen den Herder (uit Zutphen) cello – staan nationaal en internationaal zeer goed bekend. Spelend als solist, als concertmeester, artistiek leider of als musicus in een ander ensemble; allen krijgen zij geregeld zeer goede recensies.

Het is een eer om dit kwartet in Ruurlo te mogen ontvangen. Het staat garant voor een onvergetelijke middag. Gespeeld worden composities van o.a. Mozart en Schubert. Kaarten à € 17.50 zijn verkrijgbaar bij Groot Jebbink, bloemen en Everwennink t/o de Coöp en via www.kunstkringruurlo.nl

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven