Opbouw paasvuur in Eibergen start vroeg

EIBERGEN – Dankzij de inzet van vrijwilligers en de donateursactie van 2015 onder particulieren en bedrijven kan het paasvuur van Eibergen ook in 2016 weer beginnen met de “opbouw”. Het paasgebeuren vindt dit jaar al vroeg plaats, nl. op zondag 27 maart. Reden voor het paasvuur Eibergen om op zaterdag 13 februari te starten met het inzamelen van snoeihout. Iedereen kan op deze dag tussen 10.00 uur en 16.00 uur terecht om snoeihout te komen brengen. De zaterdagen er na – tot en met een week voor Pasen, worden dezelfde tijden gehanteerd voor het inzamelen. Het gaat dus om zaterdag 13, 20 en 27 februari en zaterdag 5, 12 en 19 maart tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Het snoei hout moet “schoon” zijn, dat wil zeggen ontdaan van overtollig zand en blad. Ook afval/sloophout is niet welkom, het gaat puur om snoeihout.

Stichting Ondernemend Eibergen, die samen met de V.A.N. het paasvuur in Eibergen regelt, probeert ieder jaar de financiën sluitend te krijgen met behulp van donaties onder particulieren en bedrijven en door het heffen van entree. Daarbij zoekt ze zoveel mogelijk naar donateurs die ieder jaar iets willen bijdragen. “Liever ieder jaar een tientje, dan eenmalig 50euro”, aldus penningmeester Ruud Brinkers. “Een jaarlijks terugkerende donatie geeft ons nl. meer zicht op de financiële basis voor de komende jaren. De continuïteit voor de toekomst is dan beter in te schatten. En continuïteit van een stukje cultureel erfgoed, waar veel (oud) Eibergenaren jaarlijks samenkomen, dat is waar we het voor doen”.

Meer informatie over de inzameldagen, de organisatie van het paasvuur en de donateursactie is te vinden op www.paasvuureibergen.nl of www.facebook.com/ondernemendeibergen.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven