Open dag bij school Kiezel en Kei Borculo

attachmentBORCULO – OSinds januari 2015 zijn de Kiezel & Kei en Da Vinci officieel één school met een goede samenwerking tussen beide “afdelingen”. Er wordt volop geprofiteerd van elkaars kennis. Ouders met een creatieve kleuter, die ook geïnteresseerd is in bijvoorbeeld sport, zijn maandag 29 februari van harte welkom op onze open dag. Deze wordt gehouden van half 9 ’s ochtends tot 19.00 uur ’s avonds. Onze school is gehuisvest aan het Hambroek 54. ‘s Ochtends ziet u de school in bedrijf met basisvakken als lezen, rekenen en taal. ’s Middags kunt u uitdagende lessen zoals programmeertalen en genetica bijwonen en praten met een aantal ouders van Da Vinci over onze werkwijze. Deze zijn van 12.30-14.30 uur aanwezig op school. De Kiezel&Kei is, met 86 leerlingen, een kleine school met een enthousiast team. Goed onderwijs is belangrijk en staat op de eerste plaats. Elk kind is anders en daar spelen wij op in. Wij zijn een sportieve school en er heerst een gemoedelijke sfeer. Voor meer info, bezoek de website: www.kiezelenkeischool.nl.

Da Vinci
De Da Vinci school heeft ruim 40 leerlingen en is een voltijds basisschool voor hoogbegaafde jongens en meisjes. De kinderen krijgen dezelfde vakken als op andere basisscholen aangeboden. Maar dan wel compact en op een uitdagend niveau. Daarnaast is er ruimte voor verdiepen en verrijken. Op Da Vinci zit het kind niet alleen tussen leeftijdsgenoten, maar ook tussen ontwikkelingsgelijken. Speerpunten zijn: leren leren en eigenaarschap van groei en ontwikkeling. Voor meer informatie: www.davinci-berkelland.nl.
Da Vinci wordt ondersteund en begeleid door Novilo (www.novilo.nl).

Samenwerking
Kiezel & Kei-leerlingen, waarbij in de loop van de basisschoolcarrière hoogbegaafdheid wordt geconstateerd, kunnen meedraaien met het programma van de Da Vinci-school. En, mocht het nodig zijn, dan kan de leerling ook makkelijk doorstromen naar Da Vinci. Da Vinci-leerlingen werken elke week samen met leerlingen van de Kiezel & Kei aan creatieve ateliers. Daarnaast zullen de leerlingen van beide scholen, in het kader van samen leren, meer projecten samen doen. Zo is het voor alle leerlingen een win-win situatie.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven