Tourclub klaar voor ‘bos en veen’ tocht

EIBERGEN – Zondag 28 februari aanstaande houdt TCE – Tourclub Eibergen haar tweede veldrit van dit seizoen. Het is de zogenaamde Bos & Veen Tocht en via die naam wordt onmiddellijk duidelijk waar de route vooral loopt: door de bossen en het veen. Er kan tussen 09.00 en 10.00 uur gestart worden bij de Pickerhal in Eibergen; de afstanden die gereden kunnen worden zijn 30, 45 en 55 km. Leden van de NTFU en KNWU kunnen via hun ledenpas snel starten m.b.v. Scan en Go; andere MTB’ers dienen een startkaart in te vullen. Op de startlocatie is een EHBO-post stand by. TCE – Tourclub Eibergen heeft de afstanden én de routes enigszins aangepast. Er zijn 3 afstanden: 30 km, 45 en 55 km.

Globaal loopt de route via het Slingerbos en de Mallemse Es naar het Lankheet; hier volgen de deelnemers de prachtige singletracks van de bestaande mtb-route. De deelnemers aan de 30 km slaan linksaf op de Oldenkotseweg, terwijl de 45 en 55 km rechtsaf slaan. De 30 km deelnemers komen enkele kilometers na de splitsing bij de verzorgingspost aan de Stratersdijk.

De 45 en 55 km bikers fietsen via het Bos van Jos naar en door ’t Haaksbergerveen en vervolgens via het Kommiezenpad naar het Lüntenerwald. Vandaar via de groene grens naar de Kalkdijk en via een stevig stuk langs een weiland komen de veldrijders op de Wennewickweg. Hier is de splitsing van 45 en 55 km.

De 45 km deelnemers duiken opnieuw het veen in en komen na enkele kilometers bij de verzorgingspost aan de Stratersdijk. De 55 km bikers doen nog een stukje single track van de mtb-route. Na bijna 10 km sluiten ze aan op de lus van de 45 km. Na de verzorgingspost vervolgen 30, 45 en 55 km deelnemers de route richting ’t Lankheet, opnieuw via fraaie single tracks. De laatste kilometers gaan weer over de Mallemse Es en achter de Bijenkamp langs terug naar de finish in Eibergen.

TCE – Tourclub Eibergen heeft via S(up)port for Nature toestemming gekregen om zondag 28 februari deze tocht over de aangegeven route te houden: zowel de beheerder van ’t Lankheet, Natuurmonumenten als Staatsbosbeheer hebben hun fiat voor deze prachtige tocht gegeven. Ook privé grondeigenaren gaven voor sommige stukken hun toestemming.

TCE verwacht een groot aantal deelnemers aan deze schitterende veldrit en dit MTB avontuur. Zie ook: www.tceibergen.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven