Verdachten vernielingen zijn gehoord

GEESTEREN – De politie maakt proces-verbaal op tegen vier jongeren over een serie vernielingen in Geesteren in de nacht van maandag op dinsdag 29 december. Direct was duidelijk dat in ieder geval acht auto’s schade opgelopen hadden en dat diverse lampen en ruiten van panden vernield waren. Uiteindelijk heeft de politie 16 aangiften ontvangen van vernielingen (van oa. auto’s, ruiten en tuinbeelden ) en inbraken in schuren.

Het beeld was meteen dat vermoedelijk één (kleine) groep jongeren verantwoordelijk was voor de vernielingen. De politie stelde een onderzoek in en riep getuigen op om zich te melden. Gaandeweg kwamen deze vier jongens in beeld als verdachten en ook sporenonderzoek bevestigde dit. De 17-jarige jongen uit Lichtenvoorde meldde zichzelf bij de politie en is als verdachte verhoord.

De andere drie jongens (een 17- en 18-jarige uit Lochem en een 17-jarige uit Ruurlo) zijn afgelopen week (2 en 3 februari) aangehouden en verhoord. Deze jongens zijn vandaag en gisteren na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven