Bomvolle kerk bij ‘concert bij Kaarslicht’

NEEDE – Kennelijk voldoet romantische muziek, mits goed uitgevoerd, aan een grote behoefte want het was zaterdagavond in de bomvolle Grote Kerk weer intens genieten. Het succes van vorig jaar was de aanleiding om dit nog eens en nog mooier te doen en daar zijn twintig muzikanten en vocalisten uit Neede en Rietmolen zeer in geslaagd. Het werd weer een boeiend muzikaal feest, onder de muzikale en artistieke leiding van Wouter Munsterman en Susan Waanders.

De talrijke aanwezigen reageerden enthousiast met staande ovaties op de muzikale hoogstandjes van hun dorpsgenoten op het podium. Romantische muziek van vroeger en nu; van Mozart, Purcell en Händel tot Morricone, Venice en Daniël Lohues in een verrassende programmering in 17 onderdelen boeide het dankbare publiek en verliep vlekkeloos.

De muzikanten bespeelden in solo’s en in kleine ensembles met welhaast professionele vaardigheid hun instrumenten zoals diverse koper-instrumenten, accordeon, fluit, viool, gitaar en harp. Ook de vocale solisten, duo’s en ensembles lieten het publiek intens genieten van mooi uitgevoerde liederen.

Junioren, senioren en veertigers werkten in opvallende saamhorigheid samen op het podium en ook het publiek vertegenwoordigde vrijwel alle leeftijden.

Wederom een mooi evenement in het sfeervolle Needse kerkgebouw dat zicht hiertoe uitstekend leent en zeker voor herhaling vatbaar is!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven