Derde Groenlinks-boom komt in Ruurlo

RUURLO – In het kader van de landelijk actie Nederland Schoon gaan GroenLinks leden op vrijdag 11 maart in Ruurlo actief aan de slag. Met de organisatoren van “Schoon Ruurlo” is afgesproken dat een deel van de school- en fietsroute vanaf museumboerderij de Lebbenbrugge bij Borculo richting Ruurlo wordt schoongemaakt. Om 13.30 uur start de schoonmaakactie bij de museumboerderij de Lebbenbugge.

Na afloop van het schoonmaken van de fietsroute, wordt er een boom geplant.  Jan Lenselink, GroenLinks lid uit Ruurlo: “Twee jaar geleden hebben we een notenboom geplant naast de school in ’t Hambroek in Borculo. Dit hebben we toen ook als een symbolische compensatie gebracht voor de bouw van de nieuwe fabriek van FrieslandCampina naast deze woonwijk. Een onzalig idee vindt GroenLinks nog steeds. Vorig jaar is er in Eibergen een boom geplant en dit jaar is Ruurlo aan de beurt. GroenLinks wil zo bijdragen aan het groen en gezond houden van onze kernen De komende jaren gaan we hiermee door”. Het planten van een nieuwe boom gebeurt op vrijdagmiddag 11 maart om 16.00 uur en wel op de kruising Nieuwe Weg-Enkeerdlaan in Ruurlo.

Wie mee wil doen met schoonmaken of planten van de boom is van harte welkom en kan zich melden bij de secretaris van de GroenLinks afdeling van Berkelland, Jelle Wierda(0573-453515). Of bij de start om 13.30 bij museum de Lebbenbrugge.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven