ExxBent speelt rock op Eibergse kermis

Foto Corr Tetteroo - Harry Mol, ExxBenTEIBERGEN – Ze hebben het rocken zo ongeveer tot kunst verheven en staan in de eerste week van april kort achtereen tweemaal op het podium in de Achterhoek. De formatie ExxBenT komt eerst zondag 10 april live in actie bij Café de Engelenbak in Doetinchem tijdens de Hemelse Muziekdagen. En enkele dagen later op vrijdag 15 april is de band opnieuw te aanschouwen bij Irish Pub Home in Eibergen tijdens de Eibergse Voorjaarskermis. ‘Rock in ’t plat’, noemt ExxBenT, waarvan de leden uit de hele Achterhoek afkomstig zijn, het zelf. Stevige dialectrock met teksten waar de rock and roll vanaf druipt. Harry Mol uit Eibergen, een van de oprichters, trok in vervlogen tijden met de Oxx Band het hele land door. Waarbij de band regelmatig te zien was in het voorprogramma van Normaal. De Oxx Band, die meerdere cd’s heeft uitgebracht, stond vooral bekend om z’n tumultueuze optredens: inclusief kettingzagen, vuurspuugshows en strippende dames. Na een kleine dertig jaar hield de band er echter in 2011 mee op. ,,Maar zoals zo vaak”, zegt Harry Mol, ,,kruipt bij muzikanten het bloed waar het niet gaan kan. Het begon weer te kriebelen.”

ExxBenT speelt voornamelijk nieuw materiaal. ,,Er zullen heus nog wel enkele Oxx-klassiekers voorbij komen, maar voor de rest timmeren we zoveel mogelijk met nieuw werk aan de weg. Het vizier is duidelijk op de toekomst gericht.”, zegt zanger Henri ter Braak.
Voor de komende tijd staan er meerdere optredens in de agenda. „Daarbij zullen we dan ook af en toe nog wel eens een stevige knipoog naar het verleden maken. Maar voor de rest willen we vooral met nieuw werk aan de slag. Was de Oxx Band een begrip in de hele Achterhoek, met ExxBenT koesteren we dezelfde ambities, maar dan in een ander jasje.”

Donderdag 7 april start de derde editie van de Hemelse Muziekdagen in hét muziekcafe van Doetinchem, De Engelenbak. Dit muziek evenement in Doetinchem, wordt gedragen door een ervaren organisatie. Tot en met zondag 10 april zullen maar liefst 21 bands het podium betreden. Uit alle aanmeldingen is een zeer afwisselende programmering ontstaan.

ExxBenT zal samen met De Knakkers en Ritn Ditn de voorjaarskermis bij Irish Pub Home aftrappen op vrijdagavond! Op het repertoire van zowel De Knakkers als Ritn Ditn staan bekende covers en een aantal eigen nummers, zowel Engelstalig als in het dialect.
Op zondag 10 april begint het festijn bij Café de Engelenbak aan de Veemarkt 8 om 16.00 uur en op vrijdag 15 april bij Irish pub Home aan de Kerkstraat 2 om 21.30 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven