Filmclub ‘nieuwe N18’ een groot succes

S1190006EIBERGEN/BORCULO – Zo’n twintig filmers uit Doetinchem, Groenlo, Berkelland, Haaksbergen en Enschede hielden woensdagavond in Borculo een eerste werkvergadering over het maken van een documentaire over de aanleg van de nieuwe N18 Twenteroute. Zij begonnen in september vorig jaar al met het filmen van de voorbereidingen in het tracé tussen de A18 bij Varsseveld en de A35 bij Enschede om niets te missen. In het clubgebouw van de Videoclub Berkelland (voorheen Videoclub Borculo) besloot de grootste filmploeg van Oost Nederland om in de eigen clubs nog meer leden in te schakelen, waardoor de ploeg kan groeien tot ruim dertig cameramannen en -vrouwen. “We moeten het project consolideren om ook de komende twee en een half jaar niets te missen door vakantie of verhindering”, zei de co-ordinator van het filmdocumentaire project, oud-journalist Willem Kootstra. De filmers besloten de filmdocumentaire te monteren in zes gedeelten, elk half jaar een deel, waardoor de première kan samenvallen met de oplevering van de N18 Twenteroute, eind 2018.

De Achterhoekse en Twentse filmers haalden met applaus de Needse filmer Ton Kraayenvanger binnen, die de documentaire zal monteren. Kraayenvanger heeft met zijn films diverse nationale prijzen gewonnen. Eind vorig jaar opende zijn film Divided by God het internationale Al-Jazeerah documentaire filmfestival in Qatar.

Telkens na het vastleggen van een hoogtepunt in de aanleg van de nieuwe N18 Twenteroute monteren de filmclubs zelf een korte reportage die ze plaatsen op de Facebookpagina N18 Twenteroute Film. “De plannen voor de aanleg van de nieuwe Twenteroute hebben een halve eeuw heel veel stof doen opwaaien. Nu is het zover en dat heeft enorme invloed op de inwoners van de Oost Achterhoek en Twente.

Nu kunnen ze de effecten zien van de aanleg van de weg. Daarmee hopen we onze streekgenoten een plezier

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven