Info-avonden ‘Samenloop voor Hoop’

EIBERGEN – Op zaterdag 11 en zondag 12 juni wordt in Eibergen (sportcomplex De Bijenkamp, FC Eibergen) de SamenLoop voor Hoop gehouden. Dit is een uniek en bijzonder, 24 uur durend wandelevenement met een ‘lach en een traan’. Dit evenement wordt georganiseerd door vele tientallen lokale vrijwilligers, die hiermee aandacht vragen voor de ziekte kanker.

Het doel is om samen met de deelnemende teams zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland, die ambassadeur van de loop is: “Laten wij dit sympathieke en belangrijke evenement de aandacht geven die het verdient. Ik hoop dat de organisatie, de vele vrijwilligers, de gemeente Berkelland en het bedrijfsleven er een succesvol gebeuren van maken.”

Om alles nader te promoten worden er in de diverse kernen binnenkort informatieavonden gehouden. In Neede is dit inmiddels al gebeurd. De overige staan gepland op dinsdag 15 maart in Ruurlo (clubgebouw voetbalvereniging Ruurlo), op woensdag 16 maart in Borculo (clubgebouw Reünie), op dinsdag 22 maart in Beltrum (clubgebouw VIOS), op woensdag 23 maart in Rekken (clubgebouw SC Rekken) en op donderdag 31 maart in Eibergen (café-zalencentrum De Klok). De avonden zijn toegankelijk voor verenigingen, organisaties en alle andere belangstellenden. De aanvang is telkens om 20.00 uur.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt behalve algemene informatie een uitleg en toelichting gegeven op de mogelijkheden om in teamverband mee te doen aan de estafetteloop, op de 24 minuten durende wandelloop voor kinderen en op de kaarsenceremonie waarvoor met waxinelichtjes te vullen zakjes kunnen worden gekocht. Verder is er speciale aandacht voor de eregasten. Het gaat hier om de zogeheten ‘survivors’, mensen die zelf te maken hebben gehad met de ziekte kanker.

Nadere informatie is te vinden op: www.kwfberkelland.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven