IVN: Heksentocht naar het Wievenveld

EIBERGEN – Zondag, 20 maart aanstaande,  organiseren de afdelingen IVN en KNNV Oost-Achterhoek samen de wandeling “Heksentocht naar het Wievenveld”. Deze wandeling voert onze geest terug naar de Heksen- en Wieventijd van weleer. Startplaats: bij De Kruidenhof te Mallum, Mallumse Molenweg 39, 7152 AT Eibergen. Starttijd: 14:00 uur; volg eventueel de IVN-borden.

Niet zeker is een ontmoeting met de geest van de heer van Mallum, of de witte Wieven en hun potje, of Janna van Tiggeloven, maar wel zeker is, dat u kennis kunt maken met de natuur en cultuur in dit prachtige gebied van Marke Mallum. Tijdens de wandeling langs de oude Berkelarm, via het Schephorst en langs oude hoeven komen we door verschillende landschappen en bereiken uiteindelijk het Wievenveld. Wandelend langs dat water, door bos en over essen laat de natuur zien, horen en ruiken hoe ver ze is ontwaakt uit haar winterslaap. Of we op het Wievenveld de vermeende heksen van weleer zullen aan treffen of dat we verdwaald raken bij heksenkringen, labyrinten en doolhofzwammen … Wie weet?

Ervaren gidsen zullen proberen om u, door het terrein waar de geesten van Heksen en Wieven nog rondwaren, weer veilig terug te loodsen naar ons startpunt. Bij terugkomst natuurlijk veel rijker aan informatie en ervaringen.

Deelname aan de wandeling is gratis. Voor gebruik van een consumptie wordt een kleine bijdrage gevraagd. Goed schoeisel wordt aanbevolen. De wandeling duurt ongeveer twee tot twee en een half uur en wordt verzorgd door onze natuurgidsen. Informatie over excursies: André Hendriks 0544-352043.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven