The Marshalls spelen bij Ierse pub Home

EIBERGEN – Het is een traditie die onlosmakelijk met Pasen is verbonden: het jaarlijkse optreden van de classicrockband The Marshalls op eerste paasdag bij de Ierse pub Home in het centrum van Eibergen. ,,We zijn bijna toe aan een jubileum want het is alweer de negende editie van Paasrock”, aldus zanger Gerard te Rietmole. En moest AC/DC vorige week de wereldtournee afgelasten vanwege gehoorproblemen van zanger Brian Johnson, op eerste paasdag zullen de nummers van deze Australische rockers veelvuldig door het etablissement schallen. The Marshalls heeft namelijk nogal wat werk van AC/DC op het repertoire.

Meteen nadat het nieuws rond AC/DC-zanger Johnson vorige week bekend werd, kwamen bij The Marshalls berichten binnen. Vooral omdat er op de nationale radio een verkiezing werd gehouden wie de AC-DC-frontman tijdens de komende wereldtour zou kunnen vervangen. ,,We werden erop aangesproken: of dat niet iets voor onze zanger Gerard is”, aldus drummer Ronald Roerink. ,,Nou, we wachten geduldig af. Ze zullen Gerard wel weten te vinden, haha.”

De Ierse pub Home bestaat nog maar enkele jaren, maar het was de vorige eigenaar die ooit het idee voor Paasrock lanceerde. Aansluitend op het paasvuur. ,,Dat is ook het mooie aan Paasrock. De mensen gaan eerst samen naar het paasvuur kijken en aansluitend gaan ze dan naar Home. Die traditie zingt zich rond: de mensen weten dat het na afloop van het paasvuur hier erg gezellig toeven is”, aldus Gerard te Rietmole.
Een van de eerste dingen die huidig uitbater van de kroeg aan de Kerkstraat dan ook deed, was het handhaven van Paasrock. ,,Goede tradities moet je niet willen veranderen. Die moet je juist koesteren”, aldus eigenaar Mesut Mis.

Op een enkele editie na was het telkens de classicrockformatie The Marshalls die Paasrock voor zijn rekening nam. De band is geformeerd rond zanger Gerard te Rietmole uit Rietmolen en heeft louter rockklassiekers op het repertoire van onder meer Status Quo, Led Zeppelin, Deep Purple, Van Halen en Metallica. En dus veel AC/DC, de band waarmee The Marshalls de afgelopen jaren in deze regio furore maakte. Het optreden bij de Ierse pub Home aan de Kerkstraat 2 begint om 21.30 uur, de toegang is gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven