VMBO’ers naar finale Junior Vakkanjers

EIBERGEN – De Junior Vakkanjers van Het Assink Lyceum in Eibergen hebben zich donderdag geplaatst voor de landelijke finale van de Junior VakkanjerWedstrijden. De vmbo’ers lieten met hun zelfgebouwde Urban Transporter de rest van het deelnemersveld achter zich tijdens de regiofinale bij CSG Reggesteyn. De finale is op donderdag 7 april in het Klokgebouw in Eindhoven en is live te volgen via livestream.devakkanjers.nl. De Junior VakkanjerWedstrijden geven technische talenten van het vmbo de kans hun skills te laten zien en verder te ontwikkelen. De Junior Vakkanjers werken samen aan innovatieve opdrachten en werken ondertussen aan verschillende vaardigheden en competenties. Elk jaar doen zo’n 500 leerlingen mee aan de opdrachten. Dit jaar zijn er twee opdrachten: een teamopdracht (Urban Transporter) en duo-opdracht (Urban Garden).

Regiofinales
De regiofinales zijn op vmbo-scholen door heel Nederland. De vierde en laatste regiofinale is op maandag 14 maart op het Fioretti College in Hillegom. Op alle wedstrijdlocaties zijn tegelijkertijd ook de regiofinales van Jonge Makers (uitvindwedstrijd voor onderbouw vmbo).

Finale
De finalisten strijden in de landelijke eindstrijd om de Nederlandste titel. De finale is op 7 april in het Klokgebouw in Eindhoven. Hier verschijnen ook de Jonge Makers (www.jongemakers.nl) en Vakkanjers (techniektalenten van ROC’s en bedrijven) aan de aftrap. De nieuwe kampioenen worden bekendgemaakt op donderdagmiddag 7 april.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven