Wandeltocht door nieuwe/oude natuur

Foto wandeltocht 2016 2BELTRUM – De stichting vrienden van “Het Noasman” organiseert op zaterdag 16 en zondag 17 april voor de vierde keer de Landgoed wandeltocht door nieuwe en oude natuur in Beltrum. Wandelaars kunnen kiezen uit een route van  5, 10, 15 en 20 kilometer. Start-, rust- en eindpunt is bij Bezoekerscentrum “Het Noasman”  aan de Meenweg 4 te Beltrum. Na het succes van de voorgaande jaren heeft de organisatie nieuwe routes uitgezet welke voeren over Landgoed “Het Noasman” en het naastgelegen retentiegebied van Waterschap Rijn en IJssel, maar ook door bossen, velden en langs boerenerven. Verrassend aan deze tocht is om te zien hoe de nieuwe natuur en oude natuur  vlekkeloos in elkaar overgaan en elkaar aanvullen in het traditionele coulissen- en essenlandschappen van Beltrum. In het voorjaar begint de natuur al prachtig groen te worden en de eerste bloesems zitten al aan de bomen.

De tochten zijn uitgezet door ervaren wandelaars die het gebied door en door kennen  en u laten genieten van verrassende weggetjes en paadjes waar u normaal gesproken niet zou komen. Starten kan voor  de 20 en 15 kilometer tussen 09.00 en 11.00 uur en voor de 10 en 5 kilometer  tussen 09.00 en 12.00 uur. De kosten bedragen € 3,00 per deelnemer en kinderen tot 12 jaar mogen gratis meelopen met de ouders. Inmiddels worden zowel de Landgoedwandeltocht als de Boerenland Wandeltocht in augustus van de Stichting Vrienden van Het Noasman gelopen onder auspiciën van de Koninklijke Wandelsport Bond Nederland (K.N.W.B.).

De contacten ontstonden in februari 2015. Bij de wandelsport bond was de Gemeente Berkelland qua wandeltochten nog een witte vlek in de Achterhoek en de Stichting wilde hier graag invulling aan geven.  Een mystery walker heeft namens de bond deelgenomen aan de tochten in 2015 en de tochten hebben schijnbaar indruk gemaakt. Dit heeft ertoe geleid dat beide tochten van de Stichting zijn opgenomen in het Landelijk Wandelprogramma 2016 van de K.N.W.B.

De organisatie is natuurlijk erg blij met deze erkenning en vindt het vooral belangrijk dat nu nog meer mensen kunnen genieten van de mooie natuur in Beltrum. De opbrengst komt ten goede aan de Stichting Vrienden van Het Noasman die tot doel heeft:

Het onderhouden en bevorderen van voorzieningen op het gebied  van natuur, kunst , sociaal, cultureel, maatschappelijk  en sportief gebied voor jong  en oud in en rondom het bezoekerscentrum en landgoed “Het Noasman” en rondom de Kerkepaden van Stichting Kerkepaden Beltrum e.o.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven