Gemeentehuis is nu een ‘kunsthal’

BORCULO – Vanaf 1 mei houdt Stichting Berkelland Cultuur in samenwerking met de gemeente Berkelland een doorlopende expositie van Berkellandse kunst in de Publiekswinkel van het Gemeentehuis van Berkelland. In Berkelland bestaan drie kunstkringen: Kunstkring Ruurlo, Kijk op Kunst Borculo en de Kunstkring Bart. Het doel van de expositie is de bezoeker van de Publiekswinkel in het gemeentehuis de gelegenheid te geven kennis te maken met kunst van kunstenaars uit Berkelland en op deze wijze de Berkellandse kunst te promoten.

De gemeente Berkelland wil het cultuurbeleid vormgeven vanuit de vraag van de inwoners. In de begroting 2016 staat als speerpunt, dat de inwoners en cultuurpartners culturele initiatieven blijven ontwikkelen.

Concreet laten (doorlopend) iedere twee maanden twee/drie kunstenaars uit Berkelland hun werk zien. Dit betreft zowel leden van de kunstkringen als kunstenaars die geen lid zijn van een kunstkring. De kunstenaar dient wel in Berkelland te wonen. Minimaal één van de exposanten is een 3-D-kunstenaar.

Wij nodigen kunstenaars in Berkelland uit zich op te geven om deel te nemen aan deze doorlopende expositie. Kunstenaars die aan deze expositie willen deelnemen kunnen zich melden bij [email protected]. Aan de kunstenaars die zich melden, wordt gevraagd om een omschrijving van henzelf en van hun werk aan te leveren. De SBC hanteert een selectieprocedure. Aan de exposanten wordt een bijdrage van €20 gevraagd om de door de SBC gemaakte expositiekosten te dekken.

De Publiekswinkel kent haar eigen openingstijden. Buiten die openingstijden is de expositie niet te bezoeken.
Wij hopen dat er vele kunstenaars in Berkelland dit initiatief door hun deelname willen ondersteunen. Wij wensen de bezoekers van de Publiekswinkel veel kijkplezier toe.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven