Kids uit Noordijk bouwen insectenhotel

NOORDIJK – Op woensdagmiddag 6 april hebben we met de Noordijkse basisschoolkinderen een insectenhotel gemaakt onder leiding van Kinderwerk Noordijk. Hiervoor zijn we naar de prachtige buitenlocatie geweest van de Scouting in Geesteren.  De plankjes waren vooraf op maat gezaagd, maar voor de rest moesten de kinderen het hotel helemaal zelf “bouwen”. Er werd volop gespijkerd en gezaagd. Daarna kon men in het bos allerlei spullen zoeken voor de inrichting van het hotel. Denk aan dennenappels, mos, schors, gedroogd gras en wat er zoal nog meer te vinden was. Iedereen heeft het naar eigen creativiteit en inzicht mogen bouwen en inrichten. Geen enkel hotel was hetzelfde, ondanks dat de kinderen elkaar moesten helpen. Zonder samenwerking was dit geen kind gelukt! Zo was het dus een leuke, leerzame middag en is de Noordijkse jeugd weer geheel bijgespijkerd. Na afloop ging iedereen met een prachtig zelf gebouwd hotel naar huis. ”Wat ons betreft was de middag wederom zeer geslaagd. Op naar alweer de laatste activiteit van Kinderwerk Noordijk van dit seizoen. Deze zal ook weer buiten plaatsvinden en wel op vrijdagmiddag 10 juni voor de basisschooljeugd woonachtig in Noordijk”, zegt Annet Brunshorst.

inc1

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven