”Samen goed voor 115 jaar muziek!”

NOORDIJK – Drie muzikanten, samen goed voor 115 jaar muziek. Recent werden Gerry Elbersen, Gerrit Meerman & Herma Schuilenborg gehuld. Respectievelijk zijn ze 50, 40 en 25 jaar lid van muziekvereniging Concordia Noordijk. Herma werd enthousiast toen haar broer Mark en haar man Edwin bij de drumband van Concordia waren. Ze wou graag op de Lyra, maar helaas kon dat toen niet. Ze heeft er 24 jaar op moeten wachten en speelt sinds begin vorig jaar alsnog de Lyra, naast de trommel. 25 jaar geleden begon haar muzikale carrière bij de drumband. Ze heeft het drummen van de toenmalige instructeur Henk Mensink geleerd. Muziek wordt je soms met de paplepel ingegoten. Vooral als je vader secretaris van de plaatselijke harmonie is en erg trouw is aan het orkest.

Gerrit Meerman is 40 jaar geleden begonnen met trompetles op de muziekschool de Triangel. Geert Sprick leerde hem met veel enthousiasme trompet spelen, en dat doet Gerrit nog steeds. Als Meerman, voelde hij zich prima thuis bij de trompet sectie, want daar zaten in de begin jaren nog drie Meermannen, Herman, Wim en Mirjam.

Hij heeft in 40 jaar tijd veel verschillende muziekstijlen leren kennen. Zo speelde hij in de Big Band van de Triangel, the symfonische blaasorkest Banda, een symfonieorkest, dweilband ‘De Pleariezers’, de GSM band en de harmonie in Oosterbeek.

Momenteel is Gerrit actief bij muziekvereniging Concordia en dweilband ‘De Vlearmoesband’. Met de dweilband heeft hij recentelijk nog een overgetelijk muzikaal uitstapje naar Potsdam (bij Berlijn) gemaakt. Kortom, hij geniet nog met volle teugen van het muziek maken en is er nog lang niet klaar mee.

Gerry is de eerste vrouwelijke muzikant van Concordia. Al 50 jaar! Daarnaast is ze al ruim 20 jaar voorzitter van de muziekvereniging. Gerry begon meer dan 50 jaar geleden op gitaar, samen met Geert Sprick, op muziekschool de Triangel. Toen Geert aangaf trompet te gaan spelen, besloot ook Gerry dit te gaan doen. Dit heeft ze jaren gedaan, totdat de voorzitter, haar vader, aangaf dat ze hoorn moest gaan spelen.  Ze is begonnen op de es hoorn en later overgestapt op de f hoorn.

Toen in 1973 de drumband werd opgericht, is Gerry ook gaan drummen. Ze heeft het drummen geleerd van Henk Mensink en Frans Kettering. Sindsdien zit ze zowel bij het orkest als bij de drumband.

Alle drie hebben ze goede herinneringen aan de uitstapjes die de muziekvereniging maakte naar o.a. de Efteling, Slagharen en Zuiderwoude. Drie enthousiaste, gedreven muzikanten, samen al 115 jaar verbonden met muziekvereniging Concordia, en nog lang niet uitgespeeld.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven