Weekend vol paardensport in Eibergen

CH Eibergen liggendEIBERGEN – Van zaterdag 30 april tot en met zondag 1 mei organiseert rijvereniging PC & LR de Berkelruiters het jaarlijkse concours hippique Eibergen. Dit jaarlijkse springconcours, als één van de eerste buitenconcoursen van het seizoen en op een grasbodem, wordt ondersteund door tal van sponsoren. “Tevens mogen wij weer op vele vrijwilligers rekenen die de basis vormen van het concours. Zonder sponsoren en de inzet van vrijwilligers is het niet mogelijk om dit evenement te organiseren”, vertelt Bennie te Grotenhuis, voorzitter van de organiserende rijvereniging de Berkelruiters. Het programma is goed gevuld voor zowel paarden als pony’s. Zaterdag verschijnen paarden en pony’s aan de start. Ponyruiters kunnen rijden in de klasse BB t/m ZZ springen de de klasse B t/m L2 dressuur.

De klasse BB t/m ZZ springen staat voor de paarden ’s middags op het programma. Met als extra de selectiewedstrijd voor de Stoeterij Sterrehof Outdoor Gelderland trofee 2016 in de klasse L, M en Z. Regionale ruiters kunnen via deze kwalificatie wedstrijd kans maken om in een internationale ambiance te strijden tijdens Outdoor Gelderland 2016 van 29 juni t/m 3 juli.

Op zondag worden de klasse BB t/m ZZ voor de paarden verreden met als extra klasse de 1.40 nationaal. Parcoursbouwers tijdens deze wedstrijd zijn Carel Hissink en Tim Frielink.

Kortom een vol weekend paardensport. Tijdens het springconcours er is een strodorp aanwezig met verschillende stands en een springkussen voor de kinderen. Iedereen is van harte welkom op wandelpark De Maat, deze locatie is op loopafstand van het centrum van Eibergen en de toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.berkelruiters.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven