Zwembad ”De Meene” opent seizoen

240416 demo bediening afdekdeken (Large)RUURLO – Op 24 april opende zwembad De Meene voor het eerst in dit seizoen zijn deuren om 10.30 uur. Het was meteen druk in de Meene Plaza, waar de aanwezigen, Jos en Hermien Schroer met kleindochter Myrle, bestuursleden, vrijwilligers met partners en personeelsleden, op een kop koffie met wat lekkers erbij getrakteerd werden. Tegen 11 uur heette voorzitter Erik Aagten van Stichting Zwembad Ruurlo in zijn openingswoord iedereen van harte welkom en memoreerde de vele dingen die dit jaar met vereende krachten tot stand waren gekomen, zoals een tweede afdekdeken en een nieuw pasjessysteem. Hij dankte speciaal de vrijwilligers, die zoveel werk hadden verzet in en om het zwembad en op de achtergrond. Daarnaast bedankte hij Jos Schroer van de Regiobank, dankzij wie het nieuwe pasjessysteem kon worden aangeschaft. Omdat het weer zo wisselvallig was vond de officiële opening binnen plaats: kleindochter Myrle van anderhalf verrichte de openingshandeling, door met een pasje bij de kassa het seizoen te starten.

Daarna gingen allen naar buiten waar badmeester Rick Blasman tijdens een sneeuwbui het afrolmechanisme van de tweede afdekdeken demonstreerde. De eerste zwemmers hadden zich al meteen om half 11 met hun splinternieuwe pasjes langs de kassa gespoed om een eerste duik in het op temperatuur gebrachte water te nemen. Zij trokken hun baantjes en vonden het water heerlijk. Intussen was de zon weer gaan schijnen en lag het zwembad er prachtig bij.

Toen duidelijk werd dat het op de openingsdag koud en wisselvallig weer zou zijn, werd besloten de geplande activiteiten voor jong en oud van Magic Outdoor en Duikcentrum Big Bubbles naar een ander tijdstip te verplaatsen. Houd daarvoor en voor andere informatie de website www.zwembad-demeene.nl en Facebook in de gaten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven