Actieve molendag in Eibergen en Rekken

REKKEN – Al 42 jaar vieren we Nationale Molendag in het tweede weekend van mei. Een groot aantal van de Nederlandse molens is dan open voor publiek. Nationale Molendag is inmiddels uitgegroeid tot hét jaarlijkse molenevenement. Op zaterdag 14 mei a.s. kunt u de molens in Mallem en Rekken bezichtigen. Beide molens zijn van 11.00 tot 16.00 uur in bedrijf en gratis toegankelijk. In de Mallumsche watermolen kunnen liefhebbers hun eigen pannenkoeken bakken. Ze worden natuurlijk gemaakt van op de molen gemalen meel. De vrijwillige molenaars zullen belangstellenden met plezier rondleiden en vertellen over de molen, de maalderij en het pelwerk. Tenslotte is in de molen ook een fietsroute beschikbaar die langs meerdere draaiende molens loopt. De Piepermolen zal bij voldoende wind in actie kunnen komen. Ook hier zullen de vrijwillige molenaars belangstellenden met alle plezier over deze windkorenmolen vertellen. Aanvullend zal folkloristische dansgroep “de Plaggenmeijers” de dag opluisteren met muzikale dansoptredens rond11.30 uur en 13.30 uur.

Dit jaar is er ook weer een lokale markt georganiseerd met ambachtelijke en streek producten. Ook de Wild Beheers Eenheid zal van de partij zijn met voorlichtingsmateriaal over het wildbeheer in onze omgeving. De inwendige mens vergeten we in Rekken natuurlijk ook niet. Zoals gebruikelijk zijn er overheerlijke (spek-)pannenkoeken die u kosteloos kunt proeven. In de buitenoven zal de bakker de bekende bruine bollen bakken. Deze producten worden tijdens molendag aan belanghebbenden te koop aangeboden. Wees er vlot bij, want u weet: “Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Bij de VVV in Eibergen (Grotestraat 59) koopt u een speciale Nationale Molendag fietsroute die vijf verschillende molens passeert en 56 km lang is. Ook is er een autoroute beschikbaar. Zowel de auto- als de fietsroutes kosten € 1,95 per stuk.

Ook kunt u de aanleg van de dahliatuin in Rekken bewonderen, de dahlia’s zijn gepoot op het stuk grond voor en naast de molen en binnen enkele maanden zal dit een ware bloemenzee worden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven