Nieuwe huisartsenpraktijk gaat open

NEEDE- Binnenkort verhuist de huisartsenpraktijk in Neede van het tijdelijke pand aan de Marktstraat naar de oorspronkelijke lokatie aan de Buizerdstraat 3. De afgelopen maanden is de praktijk intensief verbouwd. De laatste jaren bleek dat de oude praktijk geleidelijk aan te klein was geworden, door allerlei ontwikkelingen in de huisartsenzorg is meer ondersteunend personeel noodzakelijk. Zo werken inmiddels in de praktijk twee praktijkondersteuners GGZ (poh GGZ), een praktijkondersteuner somatiek en een physician assistent in opleiding. Ook doen de praktijkassistentes steeds meer zelfstandige verrichtingen in een eigen spreekuur.

De poh’s GGZ hebben een achtergrond als psycholoog en maatschappelijk werker en behandelen en begeleiden patiënten met psychische problemen, deze behandeling vindt plaats in de praktijk en wordt vergoed. De POH somatiek behandelt patiënten met diabetes mellitus (suikerziekte), astma en/of COPD en CVRM, d.w.z. hypertensie en hart- en vaatproblemen. De verwachting is dat in het najaar een tweede POH somatiek wordt aangenomen. De physician assistent is inmiddels in het laatste jaar van haar opleiding en zal daarna voor vier dagen zelfstandig spreekuur draaien in de praktijk. Zij werkt ter ondersteuning van de huisartsen.

In de nieuwe praktijk zijn ruim voldoende spreekkamers aanwezig, zodat elke huisarts en medewerker een eigen spreekkamer heeft. De praktijk heeft een mooi strak en modern uiterlijk gekregen. Een aantal spreekkamers en een tweede wachtkamer bevinden zich op de eerste verdieping. Daarom is het streven dat elke patiënt die een afspraak heeft zich bij binnenkomst meldt aan de balie, alwaar hij of zij hoort in welke wachtkamer plaatsgenomen kan worden. Uiteraard is in de praktijk ook een lift aanwezig.

Ook in de samenstelling van het team huisartsen vinden veranderingen plaats. Huisarts mevr. Pouls, sinds vorig jaar in de praktijk werkzaam als opvolger van dhr. Rosendal, gaat door persoonlijke omstandigheden helaas binnenkort de praktijk verlaten. Zij wordt per 1 juli opgevolgd door huisarts mevr. Knufing. Net als huisartsen mevr. Lankveld en mevr. Schaap zal zij drie dagen in de week aanwezig zijn. Uiteraard blijven ook huisartsen van der Velden en Dijkstra in de praktijk werkzaam. Vanaf september zal mevr. Boode als waarnemend huisarts voor twee dagen per week de praktijk versterken, voor velen reeds een vertrouwd gezicht.

De terugverhuizing van de praktijk vindt plaats in het laatste weekend van mei. Dat betekent dat vanaf maandag 30 mei de praktijk weer gevestigd is aan de Buizerdstraat 3 te Neede. Om de verhuizing voorspoedig te laten verlopen zijn wij vrijdagmiddag 27 mei vanaf 12.00 uur gesloten, de praktijk is dan alleen bereikbaar voor spoedgevallen.

Ondanks dat de verhuizing en het opstarten van de praktijk in het verbouwde pand goed voorbereid zijn, bestaat er een kans dat de patiënten hiervan enige overlast kunnen ondervinden. De medewerkers hopen dat daarvoor begrip kan worden opgebracht.

Om patiënten de mogelijkheid te bieden de moderne praktijk te bekijken, wordt op donderdag 30 juni van 17.00 tot 19.00 uur een open huis gehouden. Eenieder die daarin is geïnteresseerd is daarvoor van harte uitgenodigd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven