PIGPOP in Beltrum heeft veel te bieden

IMG_9352VOOR-BELTRUM – Het jaarlijks terugkerende PIGPOP festival staat weer voor de deur! In het laatste weekend van mei kunnen niet alleen muziekliefhebbers en feestgangers, maar ook sportievelingen en zelfs gamers hun hart ophalen op het inmiddels bekende festivalterrein in Voor-Beltrum. En het belooft een bijzondere editie te worden, want voor het eerst sinds de eerste editie in 2011 duurt PIGPOP maar liefst twee dagen. Goede en veelzijdige muziek, sportiviteit, een creatieve geest, entertainment, meerdere podia, een uitzinnig publiek en de nodige bars; het zijn de ultieme ingrediënten voor een succesvol festival. PIGPOP doet wat dat betreft dan ook zeker niet onder voor de gevestigde namen in de festivalwereld. Op het terrein in Voor-Beltrum bruist het op 27 en 28 mei van de muzikale en feestelijke energie. Maar ondanks die totale festivalbeleving die PIGPOP waarmaakt, zijn betrokkenheid en kleinschaligheid juist de eigenschappen die het evenement zo uniek en toegankelijk maken.

“Voor elk wat wils”. Vanuit die visie wordt PIGPOP elk jaar georganiseerd en het publiek wordt steeds breder. De organisatie speelt daar uitstekend op in: om alle bezoekersgroepen aan te spreken zijn er, naast de inmiddels succesvol gevestigde activiteiten, ook een FIFA-toernooi, bubbelbaltoernooi en speciale pre-party toegevoegd aan het programma. Het festival begint dit jaar al op de vrijdagavond met het alom bekende volleybaltoernooi, waarna het feest zal losbarsten met livemuziek van Aftershock 2.0. De Beltrumse formatie hield een jaar ‘pauze’, maar zal op die vrijdagavond een spetterende comeback maken. Met een grote verrassing voor het publiek in petto…

Ook het muziekprogramma van de zaterdagavond belooft veel goeds. Variatie is deze editie het toverwoord: van opzwepende party-reggae naar gillende gitaren en van dampende dancebeats tot vette, oude rock ’n roll uit de jaren ’60 en ’70. Voor dat laatste genre zorgt Poor John, een band bestaande uit twee zeer getalenteerde broers. Zij stonden al diverse keren op de Zwarte Cross en zullen de liefhebbers van aanstekelijke rockmuziek gegarandeerd een ruige rockavond bezorgen. Fans van Metallica mogen PIGPOP ook zeker niet missen. De dynamische en energieke shows van tribute band The Unforgiven bevatten perfecte performances van Metallica-songs die bizar dicht in de buurt komen van die van de succesvolle metal band uit de VS. Leuk detail: zaterdagmiddag, nog voordat het aan de Metallica-tribute is om het podium te betreden, is er in diezelfde tent de succesvolle bingo voor de ‘jongere ouderen’. Compleet met hapjes en drankjes, mooie prijzen en plaatjes uit de oude platenbak van DJ Provo.

Naast het gitaargeweld van Poor John en The Unforgiven is er ook voor liefhebbers van dance- en housemuziek genoeg te genieten op PIGPOP. DJ Jack Helms uit Beltrum, Pete Sebastian en het duo Beatcrooks (mét LED-robot die schiet met CO2 en confetti) zullen met hun energieke sounds, zomerse beats en feilloos gemixte elektronische muziek het dak van het PIGPOP Danspaleis eraf draaien.

En dan is er nog de harde party-reggae-ska-punk van de Skaggerz, de disco-, motown- en soulmuziek van Hot Stuff en de psychedelische rock en soul van Niki The Saint… Genoeg redenen om PIGPOP te komen bezoeken op 27 en 28 mei!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven