Skeelercurcus binnenkort bij de Stofwolk

2016-4-4 groepsfoto skeeleren StofwolkEIBERGEN – Het is bij uitstek een sport die je eerst op een afgesloten parcours leert voordat je de openbare weg op gaat. Vandaar dat skeelervereniging RTC De Stofwolk samen met Sportfederatie Berkelland later deze maand een cursus houdt voor wie het skeeleren of skaten beter onder de knie wil krijgen. Dat kan op het nieuwe parcours aan De Bijenkamp in Eibergen. De afgelopen winter is de wieler- en skeelerbaan voorzien van een nieuwe laag asfalt. Speciaal asfalt zelfs, ontwikkeld voor deze sporten. Volgens trainer Fred Holtkamp van De Stofwolk is de baan dan ook uitermate geschikt voor het geven van cursussen. Vooral ook vanwege de goedlopende bochten. Het zijn geroutineerde skeeleraars van De Stofwolk die de cursus verzorgen. ,,Gediplomeerde trainers die de cursisten de fijne kneepjes van de sport kunnen leren.”

De Stofwolk heeft de cursus samen met de Sportfederatie Berkelland opgezet. Wie dat wil kan zich uiteraard bij de club aansluiten, maar de cursus is volgens trainer Holtkamp alvast een goede gelegenheid om nader kennis te maken met deze sport: ,,En zoals gezegd: de deelnemers doen dit op een afgesloten parcours, waarbij je dus niet wordt geconfronteerd met andere verkeersdeelnemers.”

De cursussen worden gegeven op 20, 25 en 27 mei en 1 juni van 19.00 tot 21.00 uur. De kosten bedragen twintig euro per deelnemer. Volgens Holtkamp is een eigen skeeleruitrusting geen vereiste: ,,Skates, helm en beschermers zijn gedurende de cursus via de Sportfederatie voor tien euro te huur.” Kandidaten kunnen zich telefonisch of per mail opgeven.

Voor meer informatie of opgave: telefoon 0545-476727. Of per email: [email protected]. Deelnemers krijgen bij opgave een informatiebrief met inschrijfformulier toegestuurd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven