Smid uit Nepal bezoekt wereldwinkel

EIBERGEN – Ter gelegenheid van het feit dat de wereldwinkel in Eibergen 20 jaar op de huidige locatie gevestigd is komt op zaterdag 21 mei een zilversmid uit Nepal demonstraties geven en is het mogelijk een uniek zilveren sieraad bij hem te kopen. Dit is mogelijk omdat de zilversmid, Dambar, uitgenodigd is om naar Nederland te komen door het Zilvermuseum in Schoonhoven vanwege het zilverfestival wat daar in mei plaatsvindt.

De sieraden die hij vervaardigt zijn fairtrade en handgemaakt door hemzelf en zijn medewerkers in zijn werkplaats in Nepal.
Het zilver is gegarandeerd 92,5% puur zilver. Alleen koper wordt toegevoegd om het een beetje steviger te maken. Het zilver heeft het hoogste waarderingscijfer (gemarkeerd in Gouda) en is gegarandeerd vrij van nikkel.

Dambar zorgt in Nepal voor vele gezinnen en nu er na de aardbevingen en door de economische crisis in het westen weinig afzet is moet hij wel op deze wijze geld verdienen. Hij heeft het geld wat hij kon missen besteed aan voedsel en warme kleding voor mensen uit zijn dorp die niets meer hadden. Hij moet blijven verkopen anders moet hij de paar zilversmeden, die hij zelf heeft opgeleid, nog ontslaan.

Kortom……………………………..op 21 mei is er DE gelegenheid een prachtig zilveren sieraad aan te schaffen èn tegelijkertijd mensen in Nepal te helpen!!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven