Stichting Taxus zamelt taxussnoeisel in

taxusBORCULO – Uw taxushaag snoeien? Neem contact op met Stichting Taxus Taxi. Zij zamelt taxussnoeisel in ten behoeve van de productie van medicatie tegen kanker, van eind mei t/m eind september. Gemeente Berkelland werkt samen met de stichting en roept inwoners op deel te nemen aan de kosteloze actie voor het goede doel. Iedereen kan gebruik maken van de kosteloze ophaalservice van taxussnoeisel. Alleen de jonge scheuten (de groene delen van de taxus) zijn bruikbaar, zij bevatten namelijk het voorproduct van Taxol: het hoofdbestanddeel van de chemotherapie. Om het snoeien makkelijker te maken biedt de stichting gratis Taxus Taxi Tassen (big bag) en knipzeilen aan. Op deze manier wordt er ook geen ander tuinafval, zoals stenen, zand, hout en blad, met het taxussnoeisel vermengd. Tas bestellen? Ga naar www.taxustaxi.nl/tas of bel 085-48 96 350.

Het snoeisel verzamelt u in de tas. Gesnoeid? Zet de tas op een zichtbare plek aan de weg en dien via de website of telefoon een ophaalverzoek in. De volgende dag komt de chauffeur langs.

Vanaf 20 mei staat de Taxus Taxi graag voor u klaar, ondersteunt door de gemeente Berkelland.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven