Vernieuwing De Berg nadert voltooiing

NEEDE – In 2009 begon wooncorporatie ProWonen met het opknappen van de wijk De Berg in Neede. In het najaar van 2015 zijn de laatste 16 woningen gesloopt; binnenkort worden de laatste 15 woningen gebouwd.

Aan de Jhr. Mr. A.F. de Savornin Lohmanstraat worden vier maal twee-onder-een kap gezinswoningen met ieder drie slaapkamers gebouwd door Klomps Bouwbedrijf uit Dinxperlo. Klantadviseur Hédwig Berkel: “Deze woningen zijn ruim en heel comfortabel. Ze zijn energiezuinig, hebben vloerverwarming op de begane grond en zonnepanelen. Parkeren kan op eigen terrein. Natuurlijk is er op de verdieping een tweede toilet en er is bovendien een vaste trap naar zolder.” Om de hoek, aan de nieuwe “A. Buterstraat” met uitzicht op het park, worden nog eens twee maal twee-onder-een kap en een rij van drie gezinswoningen gebouwd.

Hédwig Berkel: “Sinds 1 januari moeten we woningen passend toewijzen. Deze laatste vijftien nieuwbouwwoningen in De Berg worden alleen verhuurd aan mensen met een inkomen boven de huurtoeslaggrens. Voor alleenstaanden is dat meer dan € 22.100,- en voor mensen die samenwonen meer dan € 30.000,-.”

Op maandag 30 mei is er in Grand Café De Hofmaat in Neede een inloopavond. Hédwig Berkel: “Belangstellenden, woningzoekenden en wijkbewoners kunnen hier tussen 19.00 en 21.00 uur binnenlopen voor meer informatie over de woningen, de planning en over het passend toewijzen.

Ook kunnen wij dan meer vertellen wanneer wij deze woningen adverteren op www.thuisindeachterhoek.nl.” De bouw van de woningen start in okt

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven