Commissaris Koning bezoekt Berkelland

NEEDE – Op donderdag 7 juli brengt de Commissaris van de Koning in Gelderland de heer Cornielje een officieel bezoek aan de gemeente Berkelland. Het programma is als volgt: Van 12.00 tot 13.30 uur is er een overleg met het college van burgemeester en wethouders bij Hof van Eckberge in Eibergen. Daarna bezoekt de Commissaris de ISK (Internationale Schakelklas) De Steege in Eibergen. Tussen 14.45 en 15.45 uur brengt hij een bedrijfsbezoek aan Saint-Gobain Abrasives in Eibergen. Vanaf 16.00 uur volgt een bijzondere raadsvergadering die gehouden wordt bij Elite Salade in Neede. Aansluitend om 17.45 uur is er een persmoment en een informele afsluiting.

Overleg met college van burgemeester en wethouders
Tijdens het overleg met het college van 12.00 tot 13.30 uur komen verschillende onderwerpen die in Berkelland spelen aan de orde. Dit programma-onderdeel is niet openbaar.

Bezoek ISK De Steege Eibergen
Om 13.45 uur wordt de Commissaris verwacht bij ISK de Steege aan de Ketteringsteeg 2a in Eibergen. Hier wordt les gegeven aan minderjarige vluchtelingen die in Borculo, Haarlo, Neede, Aalten en Winterswijk wonen. Ook de directeuren van de twee naastgelegen basisscholen IKC Juliana en IKC De Schakel wonen het bezoek bij en vertellen over de samenwerking tussen de scholen.

Bedrijfsbezoek Saint-Gobain Abrasives Eibergen
Saint-Gobain Abrasives is wereldleider in het produceren van slijp- en schuurmiddelen die topkwaliteit leveren met innovatieve en betaalbare oplossingen voor de gebruiker. De Commissaris krijgt een presentatie en een rondleiding door het bedrijf.

Bijzondere raadsvergadering bij Elite Salades Neede
Van 16.00 tot 17.30 uur is er een bijzondere raadsvergadering. Elite Salade stelt haar locatie aan de Stationsweg 2 hiervoor beschikbaar. Tijdens de raadsvergadering komen onder andere deze onderwerpen aan de orde:

  • Regionale samenwerking
  • Bereikbaarheid in het bijzonder in relatie tot nieuwe N18.

Uiteraard zullen aan het eind van de vergadering de heren Niemeijer, eigenaren van Elite Salades, een presentatie geven over hun bedrijf. Een proeverij van eigen producten zal daarbij niet ontbreken.

Statenleden wonen bezoek bij
Enkele statenleden zullen het bezoek bijwonen.

 

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven