De Berkelkapel bestaat precies 40 jaar

HAARLO – De Berkelkapel in Haarlo bestaat 40 jaar. In dat kader hebben we een CD opgenomen. Zaterdag 18 juni vind de CD presentatie plaats in de Schouwburg te Lochem. De Berkelkapel bestaat uit 20 enthousiaste leden. De kapel speelt hoofdzakelijk Egerländer en Tsjechische muziek, maar ook de populaire muziek soorten worden probleemloos ten gehore gebracht. Zodoende kan de Berkelkapel altijd prima inspelen op de wensen van het publiek. De zang hierbij wordt verzorgd door Kim Kornegoor en Geert Sprick. Jaarlijks verzorgen we ongeveer 6 tot 10 optredens in Nederland en Duitsland. Hiermee bereiken we een publiek van ongeveer 3000 mensen.

Geert Sprick is sinds 2011 onze kapelmeester. Hij heeft een lange staat van dienst. In 1971 werd hij aangenomen als dirigent bij de Bargkapel, een Egerländerblaasorkest uit het Gelderse Barchem. Hiermee behaalde hij in 1975 de titel Landskampioen. In 1981 werd hij door de Glanerbrugger Muzikanten benaderd om bij hun als orkestleider in dienst te treden. Dit orkest specialiseerde zich in het spelen van de originele Egerländer (Boheemse) blaasmuziek. Geert geeft aan twee muziekscholen trompet- en ensemble les. Tevens presenteert hij sinds 1994 een wekelijks radioprogramma bij RTV-Oost over blaasmuziek getiteld ‘Even Uitblazen’.

Gezien de waardering van het publiek en onze functie in de samenleving zouden we het op prijs stellen als u een redactioneel stuk van de CD presentatie en ons 40 jarig bestaan zou willen maken. Een interview met Geert Sprick of een van de leden zouden we erg op prijs stellen.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven