Dubbelconcert Excelsior en Eendracht

EIBERGEN – Op zaterdagavond 25 juni vindt in theater ’t Spieker te Eibergen een dubbelconcert plaats met harmonieorkest Excelsior Eibergen en fanfare Eendracht Aalten. Excelsior bijt deze avond het spits af met een gevarieerd programma. Zo worden twee werken van J.S. Bach gespeeld, de Fourth Symphony van Alfred Reed en de soundtrack An American Symphony uit de film Mr. Holland’s Opus.

Merel Simmelink (15) uit Bredevoort speelt een deel uit het Clarinet Concerto van Philip Sparke, begeleid door haar orkest Excelsior. Het solowerk is onderdeel van de presentatie voor haar D-examen. Na de pauze zal fanfare de Eendracht uit Aalten het programma vervolgen met Lake of the Moon (Kevin Houben), Three Brass Cats (Chris Hazell), The Mask of Zorro (James Horner) en Salvation is Created van Tsjesnokov.

Bijzonder is het gegeven dat zowel harmonie Excelsior als fanfare De Eendracht onder muzikale leiding staan van Egbert van Groningen. Beide orkesten komen uit in de eerste afdeling van de KNMO.

Het dubbelconcert is een aangename afwisseling tussen harmonie en fanfare en verschillende muziekstijlen. De aanvang van het concert is 20.00 uur, de entree is vrij.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven