Geesteren viert Oranjefeest met optocht

GEESTEREN – Het dorp Geesteren maakt zich op voor het tweejaarlijkse Oranjefeest. Dit wordt van donderdag 7 juli tot en met 10 juli gevierd in en rond de feesttent aan de Keistraat. Donderdag om 19.30 uur opent muziekvereniging Amicitia het feest, gevolgd door een muzikale show. Tijdens het vogelschieten en vogelgooien staan er 2 verrassende buurtspelen op het programma. Nieuw is het talentenprogramma “Wie wordt de held van Geesteren”, waarbij de zanger/zangeres live op het podium begeleid wordt door de band o.l.v. Gerben Kor. ’s Avonds vanaf 22.00 uur spelen Vrienden van Geesteren Live.

Op vrijdag is er ’s morgens een playbackshow voor de basisschoolleerlingen en een seniorenmiddag met medewerking van het bekende Brook Duo. Gezelligheid alom dus. ’s Avonds komen de volwassen playbackers in actie. Daarna komen de Disco Kings 100 % feest bezorgen. Zaterdagmorgen wekken de reveilleblazers de inwoners uit hun slaap, zodat deze zich kunnen opmaken voor de optocht die vanaf 14.00 door het dorp trekt. Hiervoor zijn 12 wagens aangemeld. Evenals voor de playbackshow zijn buurten al maanden met de voorbereidingen bezig. Muzikale medewerking verlenen Amicitia uit Geesteren en Excelsior uit Gelselaar.

Route van de optocht is: Oude Diepenheimseweg, Pastorieweg, Dorpsstraat, Morsweg, Blauwe Torenweg, Rosbach, Zonnekamp, Pastorieweg, Dorpsstraat en Morsweg. Terug bij de feestweide wordt de optocht ontbonden. Op het feestterrein wordt na de optocht een buurtspel gehouden en de Scouting is aanwezig met een grote klimtoren en een spectaculaire kabelbaan. In de feesttent is vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur een disco voor jongeren en vanaf 22.30 uur zullen de Daltons voor groots feest zorgen.

Het Oranjefeest wordt zondag om 10.30 uur afgesloten met een kerkdienst in de tent. Iedereen is van harte welkom.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven