Martin Broers is de nieuwe secretaris

BORCULO – De gemeente Berkelland heeft een nieuwe gemeentesecretaris. Het is Martin Broers. Hij is nu gemeentesecretaris in de gemeente Coevorden. Martin Broers is 55 jaar en woont in Aadorp (gemeente Almelo). Hij begint op 1 september. Burgemeester Joost van Oostrum reageert enthousiast: “Martin Broers is een ervaren kracht. Hij wil met ons de uitdaging aangaan om de organisatieontwikkeling voort te zetten. We hebben daar alle vertrouwen in.” Martin Broers: “Ik vind het een hele mooie uitdaging om de ‘expeditie Berkelland’ te gaan leiden. De waarden waarop deze ontwikkeling is gebaseerd, namelijk een open, transparante en flexibele organisatie die haar inwoners ondersteunt bij initiatieven, spreken mij erg aan”.

Eerder gemeentesecretaris in Coevorden en Leusden
Martin Broers is geboren in Ilpendam, is getrouwd en heeft drie kinderen. Voor Coevorden was hij gemeentesecretaris in Leusden. Daarvoor had hij onder andere leidinggevende functies in de gemeente Tubbergen en de gemeente Waterland. Hij studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam.

Eindverantwoordelijke
Het college van burgemeester en wethouders heeft eerder uitgesproken uiterlijk in 2018 één eindverantwoordelijke voor de gemeentelijke organisatie te willen. De twee directeuren, mevrouw J. Wildeman en mevrouw J. Harmsen, hadden geen ambitie voor die eenhoofdige eindverantwoordelijkheid.

Bovendien had mevrouw Wildeman aangegeven om persoonlijke redenen eerder te willen stoppen als gemeentesecretaris/algemeen directeur. Dit was voor B&W de gelegenheid om op zoek te gaan naar een nieuwe gemeentesecretaris. Mevrouw Harmsen blijft tot uiterlijk 2018 algemeen directeur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven