Needse natuurfotograaf laat werk zien

RHR Lepelaar aangevallen door mantelmeeuwNEEDE – Needenaar Rob Reijnen (1947) is al meer dan 40 jaar een zeer gepassioneerde natuurfotograaf. Vele jaren heeft Rob gewerkt als divisiedirecteur bij een Amerikaanse multinational. Nu hij met pensioen is, heeft hij nog meer tijd voor zijn grote passie “Natuurfotografie”.  De door Rob gemaakte foto’s zijn al regelmatig in de prijzen gevallen. In de National Geographic Photo Contest 2009, categorie Fauna behaalde Rob de hoofdprijs. Van 2006 – 2008 zijn diverse foto’s doorgedrongen tot de finale van de natuurwedstrijd BBC Wildlife Photographer of the Year. Rob laat binnenkort veel van zijn foto’s zien in eigen dorp. Dit is voor het eerst dan hij in eigen woonplaats exposeert Dat juist in de zomermaanden deze foto expositie in de Oale Smederieje wordt georganiseerd is niet voor niets. Historische Kring Neede wil in de zomer zowel dorpsgenoten als vakantiegangers trakteren op unieke beelden.

Grappig detail, de fotograaf houdt van ontbering en de kou. De foto’s in de smederij zijn gemaakt in ons eigen land en andere werelddelen. Een prachtige mix met beelden gemaakt op de Noordpool, Zuidpool, in Afrika, het eiland Texel en dichterbij huis in de buurt van Winterswijk. Alle foto’s op deze tentoonstelling zijn in full colour, afgedrukt in landscape (liggend) en hebben nagenoeg hetzelfde grote formaat. Door de prachtige compositie, licht inval en de overweldigende natuur zijn de beelden echte pareltjes om te bewonderen. De foto’s zullen jong en oud zeker aanspreken en een gevoelige snaar raken.

Historische Kring Neede is blij dat Rob Reijnen zijn werk toont in de Oale Smederieje. Met het bekijken van de foto’s waant de bezoeker zich in andere oorden en ontdekt de natuur met beelden op wereldniveau.

Van zaterdag 2 juli tot en met zaterdag 13 augustus 2016 is de expositie. Natuur dichtbij en veraf te bekijken. Op vrijdag 1 juli is om 19.00 uur de opening van deze expositie. Een ieder is welkom deze bij te wonen en aansluitend de tentoonstelling te bekijken. Met medewerking van de postduivenvereniging Neede wordt de openingshandeling verricht door wethouder Patricia Hoytink en Rob Reijnen. Het los laten van circa 30 duiven bij de Oale Smederieje is het officiële moment dat de expositie is geopend. De duiven staan symbool voor de natuur, vrijheid en het feit dat Rob over de hele wereld is gevolgen om de natuur zowel dichtbij als veraf vast te leggen in unieke beelden.

De bezoekers worden in het openingsweekend getrakteerd op een digitale presentatie gehouden door de natuurfotograaf. Electro World Neede zal zorgen voor een groot scherm zodat de presentatie optimaal in beeld wordt gebracht. Rob vertelt en toont beelden over zijn ervaringen met natuurfotografie. Op 1 juli om 19.45 uur kunnen bezoekers deze digitale presentatie bijwonen in de Oale Smederieje. Zaterdagmiddag 2 juli om 14.30 uur is deze presentatie ook te bekijken.

De vitrinekasten in de smederij worden voor deze expositie speciaal ingericht met materiaal van museum TwentseWelle, Enschede. De openingstijden van de Oale Smederieje, Borculoseweg 4 in Neede zijn op woensdag van 14.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 14.00 – 16.30 uur. Toegang is gratis. (foto bij artikel, lepelaar aangevallen door mantelmeeuw, Rob Reijnen)

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven