Onderscheiding voor Te Grotenhuis

EIBERGEN – Burgemeester Joost van Oostrum reikte donderdag 30 juni om ongeveer 21.00 uur aan Hans te Grotenhuis (67 jaar) uit Eibergen de Koninklijke Onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’ uit. Dit gebeurde bij de Klok in Eibergen.

Te Grotenhuis is 40 jaar bestuurlijk actief voor de sport
Van 1969 tot 1974 was hij voorzitter van Gymvereniging Gareo in Rekken. Van 1981 tot 1986 voorzitter van Voetbalvereniging Sportclub Rekken. Als lid van de  voorbereidingscommissie was hij mede-oprichter van de Eibergse Sport Federatie (ESF) in oktober 1984. Tot 1996 was hij actief als bestuurslid en tweede voorzitter en sinds 1996 als voorzitter. Vanuit zijn functie binnen de Eibergse Sport Federatie was hij van 2003 tot 2007 lid van het Sport Overleg Berkelland.

Voor alle sportverenigingen in Berkelland was Sport Overleg Berkelland het enige overlegorgaan voor de gemeente en politiek. Het Sport Overleg Berkelland leidde in 2007 tot de oprichting van Sport Federatie Berkelland (SFB). De heer Te Grotenhuis was van 2007 tot 1 januari 2016 als afgevaardigde van de Eibergse Sport Federatie bestuurslid van de Sport Federatie Berkelland. Verder is hij sinds 2012 voorzitter van Clubvooruit, de opvolger van Sportservice Achterhoek Oost.

Zijn inzet was van bijzondere waarde voor de sport
De bijdrage van de heer Te Grotenhuis aan activiteiten op het terrein van sport beantwoordt aan het criterium uit het Ordereglement: “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Gelet op de aard, duur, betekenis en uitstraling van zijn activiteiten ontvangt de heer Te Grotenhuis hiervoor de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven