Wandelestafette brengt 61 mille op!

IMG_8530EIBERGEN – De zaterdag en zondag gehouden SamenLoop voor Hoop van het KWF Berkelland heeft 61.634 euro opgebracht. Dit bedrag overtrof de stoutste verwachtingen van de organisatoren. Aan het evenement op sportpark De Bijenkamp in Eibergen – een wandelestafette van 24 uur – namen 46 groepen met in totaal 895 lopers (onder wie 45 ‘survivors’, mensen die de ziekte kanker hebben overleefd) uit Berkelland en omstreken deel. Zij liepen van zaterdagmiddag tot en met zondagmiddag een traject rond de velden van FC Eibergen. Alle deelnemende groepen hadden op een apart terrein een eigen kraampje waarin lekkernijen, allerlei uiteenlopende (vaak zelfgemaakte) spulletjes en diverse activiteiten werden aangeboden. Op vier podia was er non-stop muziek van popbands, smartlappenkoren en singer-songwriters. Ook traden er dansgroepen en dj’s op, alsmede een aantal dweilorkesten.

Eén van de hoogtepunten was de kaarsenceremonie op zaterdagavond die ruim 2.500 bezoekers trok. Tijdens dit onderdeel werden gedichten en verhalen voorgelezen en werd er letterlijk stil gestaan bij mensen die kanker niet hebben overleefd.

Daarna liepen alle familieleden, vrienden en kennissen van hen een ronde rond het hoofdterrein, dat omringd was met duizenden papieren zakjes met waxinelichtjes en met fakkeldragers van elke deelnemende groep.

Foto’s Truus Stotteler:
[maxgallery id=”82346″]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven