Wielerronde staat garant voor spektakel

IMG_4539EIBERGEN Het zijn de thuiswedstrijden waar wielervereniging De Stofwolk vanzelfsprekend altijd zo goed mogelijk voor de dag wil komen. Zondag 12 juni wordt de 34ste editie van de Scharenborg Ronde van Eibergen gehouden. Waarbij De Stofwolkers in de diverse categorieën weer mee willen strijden om de ereprijzen. De Scharenborg Ronde van Eibergen is in wielerkringen zowel geliefd als gevreesd. Geliefd vanwege het fraaie parcours door het buitengebied. Maar tegelijk ook gevreesd omdat het glooiende traject het uiterste van de renners vergt. Het rondje van zeven kilometer, dwars door het buitengebied waar de wind veelal vrij spel heeft, levert ieder jaar weer strijd en spektakel op. Ooit werd de wedstrijd in het centrum van Eibergen gehouden, maar sinds een aantal jaren is het verhuisd naar het buitengebied. Start en finish bevinden zich aan de Kiefteweg. ,,Een stukje vals plat”, aldus Hugo Hagemeijer van De Stofwolk. ,,Het loopt hier geniepig omhoog en als je maar vaak genoeg er op volle kracht tegenop moet knallen, doet het op den duur heus wel serieus pijn in de benen.”

Wachtlijst
Volgens Hagemeijer is de belangstelling van de kant van de renners overweldigend: ,,Heel bijzonder is dat veel organisatoren van wielerrondes kampen met een gebrek aan deelnemers. Bij ons zijn intussen honderd deelnemers bevestigd, terwijl we zelfs een heuse wachtlijst hebben met twintig renners. We hebben daarom bij de wielerbond KNWU zelfs dispensatie aangevraagd zodat alsnog alle kandidaten kunnen starten.”

Voorzitter Marcel Meijer zegt het van groot belang te vinden dat De Stofwolk wedstrijden in de regio blijft organiseren. De preses: ,,We tekenen voor de wedstrijden in Groenlo, Neede en dus Eibergen. Overal in de regio zie je wedstrijden van de kalender verdwijnen, maar voor het wielrennen is het juist van levensbelang dat dit soort wielerrondes blijven bestaan.” Tijdens de Scharenborg Ronde van Eibergen wordt er gereden in meerdere categorieën. Om 11.00 uur valt het startschot voor de de masters 50+, drie minuten later gevolgd door de Masters 60+. Om halftwee is het de beurt aan de amateurs, junioren en de sportklasse. Waarna drie minuten later de masters 40+ vertrekken.

Volgens Hagemeijer behoren onder anderen Marcel Meijer, Joop Ribbers en Fred de Kinkelder in hun categorieën tot de kanshebbers op eremetaal. ,,Een grote groep Stofwolkers bevindt zich dat weekeinde voor een fietsvakantie in Italië, maar het spreekt voor zich dat de overige clubleden hun huid zo duur mogelijk zullen verkopen.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven