Ultra survivalrun gaat door Berkelland

BELTRUM – Een veel gehoorde opmerking momenteel bij de 35 teams die a.s. vrijdag 8 juli om 11.00 uur in de Prinsentuin te Leeuwarden voor de eerste etappe worden weggeschoten door burgemeester Ferd Crone. En door de pijngrens heen op zondag 10 juli om 15.00 uur nabij de Hambroekplas in Borculo voor de tiende en laatste keer worden weggeschoten door zijn sportieve collega van de gemeente Berkelland Joost van Oostrum. Met als heilig doel de finish te halen op het evenemententerrein aan de Grolseweg in Beltrum na een 3-daagse strijd tegen de elementen. Het aftellen is dus begonnen, ploegen zijn nog bezig met het opvragen van de laatste voedingsadviezen, trainingstips en met hun outfit. De USR is een survivalrace tussen survival-clubteams, die gedurende deze 3 dagen liefst 10 etappes afleggen door de provincies Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

Elke etappe van ca. 2,5 uur staat op zichzelf en bestaat uit obstakels die gebruikelijk zijn in de survivalruns zoals wij die kennen in Nederland en België en die onder auspiciën van de Survivalrun Bond Nederland worden georganiseerd. Elk deelnemend team bestaat uit 7 personen, waarbij per etappe steeds 4 personen actief zijn. Alle deelnemers zijn lid van de SBN (Survivalrun Bond Nederland). De tijd van de 4e doorkomende deelnemer van een team wordt bij elke finish geklokt. Het team is dus zo sterk als de zwakste schakel en elk etappe moet minimaal 1 vrouwelijk teamlid meedoen. Elk deelnemend teamlid krijgt bovendien bij elke start een rode armband. Wanneer een deelnemer er niet slaagt om een hindernis te overwinnen of buiten de maximale tijd eindigt, krijgt hij/zij 2 uur straftijd aan de broek. De obstakels/hindernissen zijn opgebouwd uit netten, touwen en balken met of zonder gebruik van de natuurlijke omgeving.

De teams verplaatsen zich van Leeuwarden naar Beltrum hardlopend , fietsend of varend. Na elke etappe is er een uur rust. De race zal zwaar en avontuurlijk zijn. De draaiboeken zijn gereed en doorgenomen met alle medewerkers en de tv-opname-ploeg, die verslag zal doen aan diverse tv-zenders over deze strijd tegen de elementen. Voor de herkenbaarheid is elke ploeg naast de genummerde shirts gestoken in een andere kleur shirts, 35 kleuren totaal. Dit zal een fraai kleurenlint in het veld opleveren.

De definitieve route van de USR 2016 met starttijden is als volgt:

Vrijdag 8 juli
11.00 uur start in de Prinsentuin te Leeuwarden naar Kootstertille (survival-trainingsterrein). 15.00 uur start in Kootstertille naar Marum (crossbaan Trimunt). 19.00 uur start in Marum (crossbaan Trimunt) via Bakkeveen naar Norg (survival sportpark) Korte overnachting in Vollenhove.

Zaterdag 9 juli
08.00 uur start in Vollenhove (haven) naar de Zwarte Dennen in Punthorst. 12.00 uur start in Punthorst (Zwarte Dennen) naar Dalfsen (Kontrast). 16.00 uur start in Zwolle (wijkboerderij Travers) naar Nijverdal (ASV Atletics). 21.00 uur start in Nijverdal (ASV Atletics) naar Bathmen (manege ’t Ruiterkamp) Korte overnachting in Bathmen

Zondag 10 juli
06.00 uur start vanaf manege Bathmen naar Gelselaar (Erve Brooks). 10.00 uur start/finish op sportcomplex SC Neede voor parcours om Neede. 15.00 uur start op Hambroek-Borculo naar Beltrum (finish-terrein Grolseweg). 17.30 uur eindfinish op het evenementen-terrein aan Grolseweg (t.o. nr. 11) te Beltrum. 19.00 uur prijsuitreiking.

Aan deze Ultra Survival Run doen survival-teams uit het hele land mee alsook een ploeg uit België. Zie in de bijlage de deelnemende teams met startnummers en shirtkleuren.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven