Braderie in Ruurlo dit jaar nog ruimer

RUURLO – Op woensdag 10 augustus zal er in Ruurlo weer een fantastische braderie worden georganiseerd door de Achterhookse Folkloredansers. De braderie is dit jaar nog ruimer van opzet. Het biedt een vernieuwend en zeer gevarieerd programma waar voor iedereen wel iets van zijn of haar gading bij zal zijn. Naast de braderiemarkt met zijn vele kramen is er een grote oldtimershow in de straten rondom het plantsoen. Naast de tent op het Kerkplein zullen nu ook doorlopend optredens worden verzorgd in de muziekkoepel. Folkloregroepen uit binnen- en buitenland zullen optreden en er is tot ’s avonds laat gezellige muziek.

De organisatie heeft dit jaar bijzondere folkloristische groepen naar Ruurlo weten te halen, die zowel ’s middags als aan het begin van de avond zijn te bewonderen. Als speciale gasten mogen we dit jaar “Identidad Taller de Danzas” verwelkomen, een fantastische dansgroep uit het zuiden van Peru. Ze vertolken de tradities van hun land op hoogstaand niveau. Afgelopen jaren hebben ze al deelgenomen aan diverse internationale festivals in Amerika en Europa en hebben daar verschillende prijzen gewonnen. Ze komen met 10 dansparen en 6 muzikanten. Ze zullen de hele week te gast bij de folkloredansers en gastgezinnen in Ruurlo.

Een mooie afwisseling daarmee geven “de Naobers” van de folkloristische dansgroep uit Hellendoorn. Deze groep kent namelijk naast de ‘boeren’ (begin 20e eeuw) ook een ‘swing’-groep (60-er jaren) en de ‘naobers’. Zij laten de muziek en de dansen zien uit de periode 1930-1940. Wie heeft niet gehoord van de Veleta, de Bernard Wals of de Sterren Polka. Hellendoorn laat het publiek kennis maken met de charme van de moderne folkloredansen, zoals menigeen die zelf nog heeft gedanst op de ‘brulftes’…

De dansen worden muzikaal afgewisseld door de accordeonmuziek van “Die Almenländer”. Dit duo heeft z’n sporen al ruimschoots verdiend met hun mooie 2stemmige Stubenmusik op hun Steier. Ook dit jaar zal er weer plaatselijk danstalent aanwezig zijn, namelijk de jeugdige dansers van “Aerobic Dance Centre”. Ze zullen het publiek weer vermaken met hun eigentijdse dansshows.

Dit jaar hebben we de braderie aanzienlijk uitgebreid. Naast het programma op het hoofdpodium zullen onze artiesten ook optredens verzorgen in de muziekkoepel. In het plantsoen wordt een gezellig terras gemaakt met de mogelijkheid om heerlijk te genieten. Tussen de optredens door zal de muziek worden verzorgd door “Die Bren’ntaler Spatzen”.
De braderiemarkt is vanaf 14 uur open en heeft weer oude ambachten, een grote variatie aan aantrekkelijke producten en veel lekkernijen te bieden. We zijn blij dat we dit jaar verschillende nieuwe standhouders mogen verwelkomen. Als vanouds zullen de “Schaddenstekkers” weer langs de marktkramen “dweilen”.

En laten we de inmiddels ook traditionele Oldtimersshow niet vergeten die dit jaar voor het eerst in de straten rond het plantsoen zal worden gehouden. Er zijn weer allerlei prachtige Oldtimer tractoren, werktuigen, stationaire motoren en demonstraties te bezichtigen. Een leuk nieuwtje is dat dit jaar een afvaardiging van de NSU-club ook aanwezig zal zijn.
’s Avonds wordt op het grote podium ruimte gemaakt voor feestelijke muziek. Vanaf acht uur is de Edelweisskapelle weer van de partij, afgewisseld door de groep “Half Gas”.

Nieuwsgierig geworden? Dan verwachten we u woensdag 10 augustus op de Reurlse Braderie waar het weer ouderwets gezellig wordt. Wie op de hoogte wil blijven, kan onze website bezoeken www.achterhooksefolkloredansers.nl of kan ons vinden op Facebook.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven