Geesteren kijkt terug op mooi feest

_MG_5397GEESTEREN – De festiviteiten zijn donderdagavond van start gegaan. Na het officiële startsein door de ereleden en een show van muziekvereniging Amicitia stonden het vogelschieten en vogelgooien op het programma. Het vogelschieten is gewonnen door Margo Hanekroot en het vogelgooien door Jo Tragter. De jeugdprins is Jord Klein Willink. Verder werden er 2 buurtspelen gehouden waaraan buurten uit Geesteren deelnamen. Vanaf half tien speelde in de tent Vrienden van Geesteren live. Vrijdag was het de dag van de playbackshow. ’s Ochtends voor de kinderen van de basisschool en ’s avonds voor de buurten. ’s Middags trad het Brook Duo op voor de senioren. ’s Avonds was het 100 % feest met de Discokings. Nadat het dorp ’s morgens vroeg door reveilleblazers was gewekt ging het feest zaterdagmiddag verder met de allegorische optocht.

Hieraan deden 11 buurten en 3 vriendengroepen aan mee. Buurt Horst won met Shrek de publieksprijs en de hoofdprijs met wimpel ging naar vriendengroep Mooi dat ’t zo kan, met Het nieuwe zorgplan. Buurt De Bleeke ontving de 1e prijs in de optocht met De Bleeke vliegt uit. Met de buurtspelen heeft buurt De Horst gewonnen. Zij ontvingen de wisselbeker. In de feesttent was er ’s avonds disco voor jongeren en vanaf tien uur traden De Daltons op.

Het Oranjefeest werd afgesloten met een feestelijke dienst in de tent met als voorganger ds. Henriëtte Bouwman. Ellis Sportel zorgde voor muzikale aankleding.

_MG_5349

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven