Jeugdronde Berkelland zeer geslaagd

230BORCULO – Afgelopen zaterdag was het zo ver, nadat de Giro helaas roet in het eten gooide om de jeugdwielerronde van Berkelland op de dag van de Giro te organiseren, was daar de dag voor de wielerjeugd. De middag begon onder een stralende zon om 14.00 uur met de KNWU jeugd categorie 1, kinderen van 8 en 9jaar oud. Daarin vanuit Berkelland Bliss Goossens uit Borculo die zichtbaar genietend van haar thuiswedstrijd naar de 10e plaats reed. De wedstrijd werd gewonnen door Nederlands Kampioen Victor Kroesbergen uit Ede, Stofwolkers Linn Berentsen uit Groenlo en Jille Voorpostel uit Enschede werden 9e en 11e.  Categorie 2, kinderen van 9 en 10 jaar oud, had ook Berkellandse deelname met favoriete voor de overwinning Puck Langenbarg uit Ruurlo, Mikai Leistra en Stein Janssen uit Eibergen.

Puck moest helaas nipt de overwinning laten aan Nederlands Kampioen Tyler Eyk uit Amsterdam, en werd 3e. Stein en Mikai reden de Borculose keien uit de straat, en reden hun beste wedstrijden van het jaar met de 8e plaats voor Mikai en de 14e plaats voor Stein als resultaat. Medestofwolker Teun Geelink uit Groenlo knokte zich naar de 10e plaats.

In categorie 3 moest Esra Goossens helaas verstek laten gaan met een gebroken pols, maar Stofwolkers Hugo Hagemeier uit Lochem, Luka Wissink uit Diepenheim en Mette Voorpostel uit Enschede reden een heel goede race, met Hugo op het podium met een knappe 3e plaats, Luka op plaats 9 en Mette op de 14e positie in het klassement.
Categorie 4 had wederom Berkellanders aan het vertrek, waaronder topfavoriet Ryan Gal uit Neede en Nauk ten Thije uit Eibergen. Nadat Ryan de wedstrijd had gemaakt, moest hij helaas genoegen nemen met plaats 3, maar was hij de morele winnaar. Nauk reed de beste wedstrijd van z’n carrière tot heden, en streed zich naar plaats 14.

Stofwolkers Imme Arink uit Groenlo, Jelle Schieven uit Zieuwent en Stijn Berentsen uit Groenlo misten net de kopgroep maar knalden naar mooie ereplaatsen, plaats 6 voor Stijn, plaats 7 voor Jelle en een knappe 10e plaats voor Imme.

Hoogtepunt van de dag was het Berkellands kampioenschap voor de lokale jeugd, met een loopfietsrace voor de toekomstige kampioenen. Hier pakte Borculoos talent de hoofdprijs, Ruben Beskers won voor Twan ten Brinke en Bram Mengerink na een spannende race. Een keur van Berkellandse ondernemers gaf acte de présence in een leuke Reclamekaravaan daarna, waar het publiek werd overladen met kleine geschenkjes, snoepjes, ballonnen en veel meer.

De Berkellandse titels bij de dikke bandenraces waren spannend, waar in de jongste categorie er een zware strijd was onder de Berkellandse talentjes. Uiteindelijk was het bij de jongens Rick Stokkers, die Bryan Versteeg nog net kon verslaan. De 3e plaats was voor Storm ten Thije uit Eibergen. Bij de meisjes was het heel knap Julia Wissink uit Diepenheim die tussen de jongens de titel pakte.

Bij de jongens van 9 tot 12 was het Eibergenaar Sven Leistra die de aanstormende winnares bij de meisjes Neomie Koetsier nipt voorbleef en de titel Kampioen van Berkelland een jaar mag dragen. 2e bij de meisjes was Eibergse Iris Janssen, gevolgd op plek 3 door Anouk Hoftijzer.

Vervolgens ging in de KNWU wedstrijd van categorie 5 de overwinning naar Sep Roord uit Oldenzaal, met de Eibergse Dieuwertje Bos die luid aangemoedigd door fans haar debuut maakte in het wedstrijdcircuit heel knap op een 12e plaats. Stofwolk renners Matz Damman uit Groenlo en Siebe Klein Nienhuis uit Lichtenvoorde reden zich verdienstelijk naar positie 10 en 12. In categorie 6 was het Hugo Janssen uit Eibergen die de Berkellandse inbreng verzorgde, en na een lange zware race kwam hij als 17e over de meet in deze internationale wedstrijd met een Poolse renner op plaats 3. Helaas kon door omstandigheden hier Joris Reinderink uit Ruurlo niet van start gaan.

In categorie 7, jongens van 14 jaar, was het Ruurloënaar Pepijn Reinderink die torenhoog favoriet was. Dat wist de rest van het peloton ook, en het was zijn ploegmaatje die hem buitenspel zette door in de eerste ronde direct aan te vallen. Pepijn had het peloton de rest van de wedstrijd in zijn wiel, en moest helaas genoegen nemen met de 2e plaats na de sprint met overmacht te winnen.

Al met al een geweldige dag voor (inter)nationale wielerjeugd en Berkellands talent in de dop.

514

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven