Jeugdronde Berkelland zeer geslaagd

Door Redactie op 11-07-2016

230BORCULO – Afgelopen zaterdag was het zo ver, nadat de Giro helaas roet in het eten gooide om de jeugdwielerronde van Berkelland op de dag van de Giro te organiseren, was daar de dag voor de wielerjeugd. De middag begon onder een stralende zon om 14.00 uur met de KNWU jeugd categorie 1, kinderen van 8 en 9jaar oud. Daarin vanuit Berkelland Bliss Goossens uit Borculo die zichtbaar genietend van haar thuiswedstrijd naar de 10e plaats reed. De wedstrijd werd gewonnen door Nederlands Kampioen Victor Kroesbergen uit Ede, Stofwolkers Linn Berentsen uit Groenlo en Jille Voorpostel uit Enschede werden 9e en 11e.  Categorie 2, kinderen van 9 en 10 jaar oud, had ook Berkellandse deelname met favoriete voor de overwinning Puck Langenbarg uit Ruurlo, Mikai Leistra en Stein Janssen uit Eibergen.

Puck moest helaas nipt de overwinning laten aan Nederlands Kampioen Tyler Eyk uit Amsterdam, en werd 3e. Stein en Mikai reden de Borculose keien uit de straat, en reden hun beste wedstrijden van het jaar met de 8e plaats voor Mikai en de 14e plaats voor Stein als resultaat. Medestofwolker Teun Geelink uit Groenlo knokte zich naar de 10e plaats.

In categorie 3 moest Esra Goossens helaas verstek laten gaan met een gebroken pols, maar Stofwolkers Hugo Hagemeier uit Lochem, Luka Wissink uit Diepenheim en Mette Voorpostel uit Enschede reden een heel goede race, met Hugo op het podium met een knappe 3e plaats, Luka op plaats 9 en Mette op de 14e positie in het klassement.
Categorie 4 had wederom Berkellanders aan het vertrek, waaronder topfavoriet Ryan Gal uit Neede en Nauk ten Thije uit Eibergen. Nadat Ryan de wedstrijd had gemaakt, moest hij helaas genoegen nemen met plaats 3, maar was hij de morele winnaar. Nauk reed de beste wedstrijd van z’n carrière tot heden, en streed zich naar plaats 14.

Stofwolkers Imme Arink uit Groenlo, Jelle Schieven uit Zieuwent en Stijn Berentsen uit Groenlo misten net de kopgroep maar knalden naar mooie ereplaatsen, plaats 6 voor Stijn, plaats 7 voor Jelle en een knappe 10e plaats voor Imme.

Hoogtepunt van de dag was het Berkellands kampioenschap voor de lokale jeugd, met een loopfietsrace voor de toekomstige kampioenen. Hier pakte Borculoos talent de hoofdprijs, Ruben Beskers won voor Twan ten Brinke en Bram Mengerink na een spannende race. Een keur van Berkellandse ondernemers gaf acte de présence in een leuke Reclamekaravaan daarna, waar het publiek werd overladen met kleine geschenkjes, snoepjes, ballonnen en veel meer.

De Berkellandse titels bij de dikke bandenraces waren spannend, waar in de jongste categorie er een zware strijd was onder de Berkellandse talentjes. Uiteindelijk was het bij de jongens Rick Stokkers, die Bryan Versteeg nog net kon verslaan. De 3e plaats was voor Storm ten Thije uit Eibergen. Bij de meisjes was het heel knap Julia Wissink uit Diepenheim die tussen de jongens de titel pakte.

Bij de jongens van 9 tot 12 was het Eibergenaar Sven Leistra die de aanstormende winnares bij de meisjes Neomie Koetsier nipt voorbleef en de titel Kampioen van Berkelland een jaar mag dragen. 2e bij de meisjes was Eibergse Iris Janssen, gevolgd op plek 3 door Anouk Hoftijzer.

Vervolgens ging in de KNWU wedstrijd van categorie 5 de overwinning naar Sep Roord uit Oldenzaal, met de Eibergse Dieuwertje Bos die luid aangemoedigd door fans haar debuut maakte in het wedstrijdcircuit heel knap op een 12e plaats. Stofwolk renners Matz Damman uit Groenlo en Siebe Klein Nienhuis uit Lichtenvoorde reden zich verdienstelijk naar positie 10 en 12. In categorie 6 was het Hugo Janssen uit Eibergen die de Berkellandse inbreng verzorgde, en na een lange zware race kwam hij als 17e over de meet in deze internationale wedstrijd met een Poolse renner op plaats 3. Helaas kon door omstandigheden hier Joris Reinderink uit Ruurlo niet van start gaan.

In categorie 7, jongens van 14 jaar, was het Ruurloënaar Pepijn Reinderink die torenhoog favoriet was. Dat wist de rest van het peloton ook, en het was zijn ploegmaatje die hem buitenspel zette door in de eerste ronde direct aan te vallen. Pepijn had het peloton de rest van de wedstrijd in zijn wiel, en moest helaas genoegen nemen met de 2e plaats na de sprint met overmacht te winnen.

Al met al een geweldige dag voor (inter)nationale wielerjeugd en Berkellands talent in de dop.

514

Copyright © 2021 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Basisschool Het Sterrenpalet haalt geen oud papier op
EIBERGEN - Als gevolg van de coronamaatregelen en in overleg met de directrice en het VCO bestuur, heeft basisschool Het Sterrenpalet in Eibergen bes......
Lees verder »

Statiegeldactie Coop Ruurlo levert 684,60 euro op voor Basisschool De Driesprong
RUURLO - Basisschool De Driesprong in Ruurlo heeft een mooie opsteker gekregen van supermarkt Coop en zijn klanten. Op dinsdag 2 maart kwam bedrijfsle......
Lees verder »

Extra tegemoetkoming voor inwoners met plotselinge inkomensdaling
BERKELLAND - Inwoners die door corona een groot deel van hun inkomen zijn kwijtgeraakt, kunnen een extra tegemoetkoming van de gemeente krijgen. De T......
Lees verder »

Agem laat Achterhoek samen én lokaal zonnepanelen inkopen.
BERKELLAND - Agem Energieloket biedt particuliere woningbezitters in de Achterhoek collectief inkoopvoordeel voor de aanschaf van zonnepanelen. Deze '......
Lees verder »

Topdrukte op Sportpark Dijkhoek
BORCULO - Afgelopen zaterdag heeft v.v. DEO uit Borculo een start gemaakt met de invulling van de zaterdagen voor de jeugd, aangezien er geen competi......
Lees verder »

Covid-vaccinaties door de huisartsenpraktijken in Berkelland (vaccin: AstraZeneca) medio maart 2021.
BERKELLAND - Mensen met overgewicht (BMI van 40 of hoger) en geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18-64 jaar) komen in aanmerking voor de vaccinatie......
Lees verder »

Ilse al 15 jaar werkzaam bij Keurslagerij Kuenen in Ruurlo
RUURLO - Er was een feestje vandaag bij Keurslagerij Kuenen in Ruurlo. Trouwe medewerkster Ilse is namelijk vandaag precies 15 jaar werkzaam bij de s......
Lees verder »

K.V. Olympia Borculo organiseert Kangoeroe Klup voor de aller jongsten
BORCULO - Verschillende spelletjes doen en lekker bewegen, waarbij plezier voorop staat en natuurlijk met een knipoog naar de korfbalsport. Dat doen z......
Lees verder »

Robbin Klein Bruinink verlengt contract bij FC Eibergen vrouwen
EIBERGEN - De trainer van het eerste vrouwenteam van FC Eibergen, Robbin Klein Bruinink, heeft zijn contract met een seizoen verlengd. Het seizoen 20......
Lees verder »

Grootschalige peiling over duurzame energie in de Achterhoek
ACHTERHOEK - Van 1 t/m 21 maart 2021 vindt een grootschalige online peiling plaats over duurzame energie in de Achterhoek via achterhoek.swipocratie.......
Lees verder »

Succesvolle pilot Powervrouwen afgerond
BERKELLAND - Vandaag kregen alle vrouwen die mee hebben gedaan aan het traject Powervrouwen een certificaat. Burgemeester Joost van Oostrum reikte dez......
Lees verder »

Kringloopwinkel Bohero in Borculo gaat weer open
BORCULO -  De winkel en de inname van goederen van Humanitaire Kringloopwinkel Bohero gaan weer op vanaf dinsdag 9 maart.  Bezoek aan de win......
Lees verder »

Columns Marcel & Monique

Fratsen wetten en regels
NEEDE - Wetten en regels wurdt in disse tied sneller an e past as ooit te veuren. Veural degene die `t veur `t zeggen hebt past constant de regels en ......
Lees verder »

Fratsen aparte dinge
NEEDE - In disse wondere aparte tied van beparkingen hebt wij ok allemoale iets mear tied um te leazen. As ie vulle least wurd ie vanzelf ok luk wieze......
Lees verder »

Fratsen gelukkig
NEEDE - Gelukkig moar `t nieuwe joar kump deran, 2020 was achterof eigenlijk `n joar vol gemas. Deur `t virus kwam onze dagelijkse gang van zaken behe......
Lees verder »

Column Monique Weiden: Melkproductieregistratie (MPR)
BELTRUM - Onze melkkoeien produceren zeer hoogwaardige melk die aan heel veel voorwaarden moet voldoen, maar die ook onder zeer scherp toezicht van ve......
Lees verder »

NUB TV

film: Actie “Beleg in Berkelland” gesprek met Erna Koeslag en Richard Grevelink


BERKELLAND – De ondernemersverenigingen van Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo organiseren samen met Bedrijvenkring Berkelland en de gemeente Berkelland de actie ‘Beleg in Berkelland’. Een actie om juist nu onze ondernemers die deze Coronatijd hard worden getroffen te steunen! Als inwoner van Berkelland kan men met deze actie de eigen winkelier ondersteunen en helpen om de lockdown periode te overleven. Door de aankoop van een waardebon krijgen de winkeliers nu financiële ruimte, terwijl de tegenprestatie pas later geleverd hoeft te worden.

De actie ‘Beleg in Berkelland’ is op 2 februari 2021 gestart. Met behulp van de gemeente verschijnt in week 5, 6,7 en 8 een paginagrote advertentie in een regionaal weekblad waarin onder meer staat welke ondernemers deelnemen. Via de afgedrukte QR code kan de consument bij de winkel(s) naar keuze online een waardebon aanschaffen welke na aankoop toegestuurd wordt. De betreffende waardebonnen zijn alleen geldig voor de winkel(s) waarin ze gekocht zijn en kunnen na de lockdown periode in de winkel(s) worden verzilverd.

Hoe werkt het?
Ga naar http://www.bedrijvenkringberkelland.nl/actie/ en koop een waardebon bij een van de deelnemende ondernemer(s). Reken de waardebon rechtstreeks bij de betreffende ondernemer af (contant, via Tikkie, pinnen of overschrijving). Na ontvangst van het bedrag ontvang je de bon per mail, post of thuisbezorging. Zodra de lockdown voorbij is, kun je de geïnvesteerde bon verzilveren bij de ondernemer.

Investeer nu in ons mooie Berkelland en koop een bon bij een van de deelnemende ondernemers. Ben je een Berkellandse ondernemer en wil ook aansluiten? Dat kan! Ga naar http://www.bedrijvenkringberkelland.nl/actie/ en meld je aan!

Meer informatie en de deelnemende ondernemers vind je op: https://bedrijvenkringberkelland.nl/actie/

Ondernemend Berkelland

Nieuws uit Berkelland helpt: Taza Borculo
 Nieuws uit Berkelland helpt Taza Borculo BORCULO - Het zal voor veel mensen een rustige jaarwisseling worden. In alle opzichten anders dan anders. E......
Lees verder »

Nieuws uit Berkelland helpt: Proeflokaal01
Nieuws uit Berkelland helpt: Proeflokaal01 Net als met Kerst zullen wij weer heerlijke borrelplankjes voor jullie bereiden voor Oudejaarsdag! Een heer......
Lees verder »

Nieuws uit Berkelland helpt: Ten Haken Foodservice
Nieuws uit Berkelland helpt: Ten Haken Foodservice NEEDE - Wij verkopen op 31 december aan de Borculoseweg ( bij het ijzeren hek naast de AH) oliebol......
Lees verder »

Online Muziekbingo bij De Klok in Eibergen
EIBERGEN - In deze rare tijden is het voor ondernemers erg belangrijk om creatief te zijn. Ook vele ondernemers uit Eibergen komen met leuke en uniek......
Lees verder »

Nieuws uit Berkelland helpt: Helmink Wonen Eibergen 
Nieuws uit Berkelland helpt: Helmink Wonen Eibergen  Tijdens de lockdown zijn wij telefonisch per mail en app bereikbaar. Artikelen kunnen via de......
Lees verder »