Speeltuin in Borculo krijgt 20.000 euro

016BORCULO – Woensdag 6 juli was een gedenkwaardige middag voor Speeltuin De Koppel in Borculo. Eerst was daar Rie Flach die namens de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. een symbolische cheque van € 20.000,00 kwam overhandigen i.v.m. de eerder toegezegde donatie voor de nieuwe speeltuin.

Daarna was het tijd voor de sponsorloop die vooraf gegaan werd door een act van de majorettes van Volharding. Ook deden zij de warming up voor de lopers die al ongeduldig in de starthouding stonden. Klokslag 16:00 uur gaf penningmeester Mels van Rijsewijk het startsein door een oorverdovende hijs aan de starttoeter te geven. Onder ideale weersomstandigheden werd er fanatiek gelopen, het eerste rondje liepen ook de leden van de Activiteiten Commissie mee. Tsja, als je iets organiseert moet je zelf ook meedoen. Meteen het moment om de Activiteiten Commissie een heel dikke pluim te geven voor de perfecte organisatie. Die hadden ze binnen een week rond. Hulde!

Na het lopen konden de kinderen, maar ook de aanmoedigende ouders en grootouders de inwendige mens versterken met ijs, een broodje knakworst, een kop koffie of een glaasje fris, alles dankzij IJsboerderij ’t Dommerholt, Albert Heijn Borculo en Keurslager Rexwinkel. Voor de kinderen was er een springkussen dat door Beweegwijs beschikbaar gesteld werd. De muzikale omlijsting werd verzorgd door DJ Obsa Rinders.

Het ultieme moment van de middag was natuurlijk de bekendmaking van het bedrag dat de sponsorloop heeft opgebracht voor de crowdfundingactie voor de speeltuin. De bijbehorende cheque werd door Wilma Hendriksen als voorzitter van de Activiteiten Commissie persoonlijk overhandigd aan Mels van Rijsewijk. De uiteindelijke opbrengst bedraagt € 527,00 een prachtig bedrag.

Later deze dag kwam er nog een leuk nieuwtje bij. Albert Heijn Borculo en Speeltuin De Koppel slaan de handen ineen. Bij de flessenautomaat in de Albert hein vestiging aan de Lichtenhorst komt een zuil te staan, waarin de mensen de statiegeldbonnetjes kunnen droppen om op die manier ons crowdfundingproject te steunen.

Al met al was deze woensdag een uiterst geslaagde dag. Houd de Facebook-pagina van Speeltuin De Koppel in de gaten en doneer via www.funding-spelen.nl.

037

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven