Event ‘Heel Gelselaar’ bakt weer terug

IMG_8803GELSELAAR – Gesmuld is er vorig jaar Bie Winkels van Heel Gelselaar bakt. Enthousiast waren niet alleen de proevende bezoekers, maar ook de deelnemers. Alleen de dag (woensdag) en de datum (eind augustus) waren ongunstig. Daarom heeft dit bakfestijn nu in september plaats en op een zaterdag, 17 september. Zodat veel meer mensen er van kunnen genieten. Weer heeft in zaal Florijn het voorwerk plaats en dient de schuur van Winkels voor de heerlijke afronding. En bij veel belangstelling worden de groepen van deelnemers verspreid over de morgen en de middag. Aan het eind van de middag is er de prijsuitreiking, Bie Winkels. En bezoekers mogen ook tijdens de wedstrijd alles van zeer nabij volgen. wordt er gebakken deze keer? Een appeltaart. En een verschil met vorig jaar is dat geen eigen ingrediënten mogen worden toegevoegd. Iedereen ontvangt van de organisatie alle benodigdheden. Inclusief dit jaar zo mogelijk appels van een boom bij Winkels. Wat wordt toegevoegd, zijn de bakkunsten van de deelnemers. Die maken het verschil.

Heel Gelselaar bakt, luidt de titel. Maar ook deelnemers van buiten Gelselaar zijn gewoon weer welkom. Heel Gelselaar sluit niemand uit. Ook een belangrijk jurylid komt van buiten het dorp: bakker Liebrand uit Borculo is weer van de partij, als voorzitter van de jury. En net als vorig jaar geeft hij ter plekke graag ook weer zijn deskundige tips en adviezen aan de deelnemers.

Aanmelding, tot uiterlijk 10 september: De deelnamekosten zijn zo laag mogelijk gehouden: 7,50 euro persoon. Om meedoen voor iedereen aantrekkelijk te maken. Voor aanmelding (tot en met zaterdag 10 september)  en nadere informatie: Rita Bakker van café Florijn: tel. (0545) 481283 en e-mailadres: [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven