Expositie/kunstmarkt in hartje Haarlo

Maar liefst 42 kunstenaars hebben zich ingeschreven om er een bijdrage aan te leveren. Sommigen alleen door werk te exposeren: anderen door hun werk te laten zien (al dan niet door ook daadwerkelijk ermee bezig te zijn) tijdens de kunstmarkt; en sommigen hebben voor beide mogelijkheden gekozen. Naast schilderijen en keramiek, de meest beoefende kunstvormen  kunnen bezoekers kennis maken met o.a. beeldhouwen, het maken van houtsculpturen, het maken van zeer bijzondere kaarsen, edelsmeden, schilderen op zijde, quilt art of het maken van ander driedimensionaal werk.

Voor wat betreft de expositie heeft de expositiecommissie van Kunstkring B-Art een tweedeling gemaakt: In het op die dagen ook voor monumentenliefhebbers geopende achtkantige gebouw van de Hervormde Kerk -vanwege de vorm meestal “De Kluntjespot” genoemd- wordt uitsluitend werk geëxposeerd dat de deelnemende kunstenaars hebben gemaakt is rondom indrukken die ze hebben opgedaan bij een bezoek aan het monumentale kerkje èn werk dat aansluit bij het gemeentelijk Open-Monumenten-thema voor 2016, “Iconen en symbolen”.

De grote zaal van het aan de overzijde van De Kluntjespot gelegen “Kulturhus ’t Stieltjen” wordt ingeruimd voor andere kunstuitingen over uiteenlopende onderwerpen. De verbinding tussen De Kluntjespot en ’t Stieltjen wordt gevormd door de kunstmarkt waar zo’n 25 kunstenaars beide dagen actief zullen zijn.

Het belooft een zeer bijzonder en aantrekkelijk programma-onderdeel te vormen, zowel voor wie Monumenten en Kunst wil combineren als voor liefhebbers van bijzondere monumenten OF kunst.

Aardig om te weten is, dat het niet alleen Berkellandse of Achterhoekse kunstenaars zijn die een bijdrage leveren aan Mo(nu)ment voor Kunst, maar amateurs en professionals uit alle windstreken van Nederland en ook uit Duitsland.

De expositie en kunstmarkt vinden plaats op 10 en 11 september, op beide dagen van 11.00 – 17.00 uur

De toegang is gratis en er is volop (gratis) parkeergelegenheid.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven